Subscriu-te a la newsletter


Comissions de treball

ODS

La comissió d'ODS, presidida per NATÀLIA VALENZUELA de Fundació IRES, té com a objectiu fer del districte un territori socialment responsable. Implicar-se en els problemes del districte i lligar l'acció de RSC de l'associació als objectius de desenvolupament sostenible, ODS.

Al setembre de 2015, i amb l’acord històric de 193 països, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i els seus 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS), com a instrument global amb un ampli abast i una importància sense precedents.

Com a compromís mundial, busca que tots els estats es proposin fermament posar fi a la pobresa i la fam, a combatre les desigualtats, protegir els drets humans, especialment de les persones més excloses i de major vulnerabilitat, promoure la igualtat de gènere i l’empoderament de les dones i les nenes, construir societats pacífiques, justes i inclusives i garantir una protecció resilient del planeta i dels seus recursos naturals.

Els ODS són disset objectius de caràcter ambiental, social i econòmic que guien la implementació de l’Agenda 2030. Tots els objectius estan molt relacionats: per avançar en un cal avançar també en d’altres. Volen ser unes fites concises, fàcils de comunicar, orientades a l’acció i aplicables a tots els països.

Els 17 ODS són

Objectius

 • Implicar a tots els membres de l'associació en les necessitats del districte i fer-lo socialment responsable.
 • Voluntariat 22@
  • Programa de Responsabilitat Social Corporativa format per accions puntuals i accions continuades promogudes per la Fundació Jaume Batlle, la Fundació Formació i Treball i la Fundació IRES.
 • Repte 22@
  • Sèrie d’objectius que s’estableix a l'associació junt amb alguna fundació per tal de treballar en l’aspecte més social del districte.
 • Repte connectem oportunitats
  • Repte que pretén acabar amb la bretxa digital.
 • Novembre solidari
  • Esdeveniment solidari per a recaptar fons per a les fundacions de l'associació.
 • Efecte Talent

Empreses adherides

Efecte Talent


Efecte Talent: Noves oportunitats per a les persones en situació de vulnerabilitat
“Quan em van fora després de 30 anys a la mateixa empresa, vaig patir un dol amb totes les seves etapes. No vaig deixar mai de despertar-me a les 6:30h. No parava de plorar i em deia: no pots continuar així”

Empreses del 22@, participeu en la transformació digital i social del districte

Un programa de les Comissions d'"ODS", "Dones en Valor", "Talent", "Innovació i Indústria 4,0"pensat perquè les persones en situació de vulnerabilitat descobreixin i potenciïn les seves pròpies capacitats

L’altra cara del districte

El 22@ és el districte de la innovació i la creativitat, però alhora també presenta una doble realitat on es troben persones i famílies en situació de vulnerabilitat.

 • Els i les joves s'han vist afectats especialment durant la pandèmia, es calcula que el 85% van patir trastorns psicològics com ansietat i angoixa.
 • Les dones que encapçalen famílies monoparentals que pateixen el doble de pobresa, que comporta una bretxa digital i desigualtat.
 • Les persones aturades de més de 50 anys que fa més de dos anys que estan en situació d’atur. Sovint perquè tenen un desconeixement d’itineraris alternatius i d’eines.
Manca de talent a les empreses

Les empreses del territori presenten nous reptes a l’hora de captar talent. Hi ha hagut un augment de la demanda de talent digital i la necessitat de personal en els sectors auxiliars, de l’hostaleria i el turisme, entre d’altres.

L’efecte talent te l'objectiu d'impulsar les competències, les habilitats tecnològiques i altres disciplines de les persones en situació de vulnerabilitat del districte.
IMPACTE SOCIAL ESPERAT


200 joves, dones i persones majors de 50 anys que es trobin en dificultats en els àmbits formatius, pre-laboral i social.

Beques Anuals Efecte Talent

Que la situació econòmica i familiar no sigui un impediment per continuar el seu desenvolupament

1_

Orientació acadèmica i laboral

2_

Escolta activa i acompanyament

3_

Millor d’habilitats socials i gestió emocional

4_

Motivació i millora de resultats

5_

Facilitació de material formatiu i tecnològic

Si ets una empresa compromesa que creu en la transformació digital i social del districte, uneix-te a l’Efecte Talent!

Educació i material

Cicles formatius, formació professional, matrícules d’estudis i altres despeses com el material educatiu o informàtic, o les classes de reforç.

Pla de treball individualitzat

Amb acompanyament benestar emocional.

Voluntariat corporatiu

Espais de formació, mentoring, activitats i visites a les empreses.

Volunteer 22@


The Program

Volunteering 22 Vol is the new program to involve all members of the association in the needs of the district and make it socially responsible.  

A set of activities promoted by the Fundació IRES, Fundació Jaume Batlle, Fundació AredFundació Formació i Treball,  with the coordination of the 22NNetwork.

Action Types

A programme from the Commissions of 'ODS', 'Women in Value', 'Talent', 'Innovation and Industry 4.0', which is expected to discover and enhance people's own abilities

Continued

Minimum three-month commitment with weekly, biweekly or monthly dedication depending on the action. It includes child support, training in selection processes and more.

Punctual

Commitment to one-off action, such as: painting the emancipation floor of young people, accompaniment in trips with children or video making.

Activities

Esdeveniments relacionats

Articles web

Modificar cookies