Subscriu-te a la newsletter


Comissions de treball

Empresa i Sostenibilitat

La Comissió d'Empresa i Sostenibilitat, presidida per LUIS JAIME DE ANTONIO, : Managing Director y AssetManagement en Hines Spain, treballa per l'eficiència energètica, l'economia circular i la renaturalització de l'espai públic i privat, principals reptes de futur.

Objectius

 • Fer el 22@ un districte sostenible en tots els aspectes:

  • Eficiència energètica
  • Circularitat Construcció
  • Mobilitat sostenible
  • Economia circular
 • Integrar el 22@ a les plataformes de sostenibilitat de la ciutat i de la regió
 • Enllaç entre els socis per promoure iniciatives sostenibles

Empreses adherides

Scrap Store


Scrap Store: La botiga dels recursos sobrants de Barcelona

Scrap Store 22@ és el nou projecte per fomentar l'economia circular al districte, tot mostrant, intercanviant i reutilitzant els recursos sobrants del 22@. És una botiga dels recursos sobrants de les empreses i entitats del territori. Un espai on mostrar i intercanviar els materials que les empreses llencen i que poden ser reutilitzats. Scrap Store 22@ és una oportunitat per crear sinergies entre empreses i potenciar l'economia circular al 22@. 

Aquest projecte s'ha desenvolupat amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya:


Involucra’t en el projecte

Si estàs interessat en col.laborar en la Scrap Store 22@, adhereix-te per mitjà de les següents cartes:


 • CARTA D'ADHESIÓ. Enfocada a les entitats donadores i demandants de materials que formin la SCRAP STORE 22@. 
 • CARTA DE SUPORT. Enfocada a la resta d'entitats que vulgin col.laborar fent difusió del projecte, oferint serveis de transport, gestionant materials o objectes que arribin a la SCRAP STORE 22@ i no es puguin reutilitzar, participant en els futurs taller, etc. 

Envia'ns les cartes completades i signades a INFO@22NETWORK.NET i comença a formar part del projecte.

Organitzacions adherides al projecte

Exemples de casos d'èxit a altres països

 • HULL SCRAP STORE  (EAST YORKSHIRE)

Tens materials i/o productes que llences i creus que es podrien aprofitar?

 • REUSE SB  (SANTA BARBARA)

Edificis sostenibles


E2VENT, estudi d'optimització energètica al teu edifici

La determinació i visualització de la categoria energètica d’un edifici és un factor clau inicial per la seva valoració i millora. Vols saber com pots optimitzar l'energia del teu edifici 22@?

Dins del marc del projecte europeu d'investigació E2VENT, oferim la realització d'estudis d'optimització energètica gratuïts als edificis del districte, realitzats per
PichArchitects, per tal que puguis tenir una valoració de l'estat del teu edifici així com de possibles solucions en termes de qualitat, preu i temps d'amortització.

T'interessa millorar el teu edifici?

Com pots gestionar l'energia de la teva organització?

 • La ISO 50001:2011 és la Normativa Internacional desenvolupada per ISO (International  Organization for Standardization) en la que es determinen els requisits per a la gestió de l’energia en una organització.
 • La norma UNE-EN 16001 estableix els requisits que ha de tenir un Sistema de Gestió Energètica, amb la finalitat de realitzar millores continues i sistemàtiques del rendiment energètic de les organitzacions

La xarxa urbana de distribució de calor i fred al 22@

Districlima explota des de 2004 la xarxa urbana de distribució de calor i fred al districte, un projecte energètic singular i distintiu del territori, que a més és clau en la bona qualificació energètica dels edificis del 22@.

Es disposa d’una Central a la zona del Fòrum- que aprofita vapor procedent de la incineració de residus urbans i condensa els seus equips mitjançant aigua de mar – i una segona central al districte 22@, produint així calor i fred, els quals arriben a tots els edificis del 22@ mitjançant un circuit tancat.

La xarxa juga un paper important en la sostenibilitat al districte: la productivitat d'aquest sistema de calor i fred permet estalviar una gran quantitat de CO2. Es calcula que s'ha passat de les 4.600 tones de CO2 estalviades al 2008, a 20.200 al 2017. A més, ajuda a millorar la qualificació energètica dels edificis, passant en alguns casos d'una qualificació G a una A. 

22@ Districte certificat

Aquest és l'inventari d'edificis energèticament eficients del 22@, amb certificacions energètiques A i B.
El nostre repte és aconseguir un districte A-B, ens ajudes?

Por favor, activa el editor de texto para insertar código

Esdeveniments relacionats

Articles web

Modificar cookies