PERIODISME EN CLAU FEMENINA

per Secretaria Tècnica,

Com és ser una dona periodista? El segon dinar del Cicle Dones en Valor, celebrat el passat dijous 22 de novembre a l’hotel The Gates Diagonal i moderat per Susana Prado de Iecisa, va comptar amb la participació de dues periodistes de llarga trajectòria en el món dels mitjans de comunicació: La presentadora de TV3 Gemma Nierga, i Aitana Montaner, directora de Lavinia Magenta del Grup Lavinia.

“Ser periodista implica estar preparada per a tot, posar-se en el terreny de l’expert per traduir les seves paraules en llenguatge del carrer i aconseguir que interessi al públic”. Amb aquestes paraules Aitana Montaner definia la seva professió, la qual l’entén com un servei públic: “És un món on hi ha d’haver bones persones, hem de contribuir a millorar i que la nostra feina repercuteixi en la gent”. Actualment, però, la figura del periodista està patint un cert desencant. Les pressions que exerceixen les grans companyies i els anunciants sobre els mitjans és per Gemma Nierga un perill cap a la credibilitat del periodista, la qual creu que “és el tresor més important que pot tenir un comunicador”.

El dinar col·loqui va comptar també amb un debat viu sobre la situació de la dona dins de la professió i la presència femenina en càrrecs directius. Per Nierga, “és un món molt masculí, és molt difícil arribar a un càrrec alt en el periodisme sent dona. En canvi, les facultats estan plenes de dones, les redaccions també. Anem desapareixent pel camí”. Les que hi arriben, però, com dirigeixen? Hi ha diferències entre la manera de dirigir d’un home i la d’una dona? Les dones tendeixen més cap a un lideratge horitzontal i els homes en un de més vertical? “Com a dona directiva, no tinc cap por de mostrar que dubto i de compartir aquests dubtes amb els membres del meu equip”, va concloure Montaner.


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies