ELS QUATRE DINARS COL·LOQUI

El 2013, la Comissió de Recursos Humans i Talent de l'Associació engegava la 1a Edició del cicle Dones en valor, per tal de posar de manifest una realitat (el gran nombre de dones en càrrecs directius, intermitjos i tècnics especialitzats a empreses i institucions del districte), però també donar una oportunitat a les protagonistes a explicar les dificultats trobades i les característiques del seu sostre de vidre personal.

Cinc anys després, les coses a nivell d’igualtat i de sensibilització han canviat molt, però segueix sent necessari la creació d’espais de trobada i diàleg amb protagonisme femení. 

És per això que us presentem aquest nou Cicle DONES EN VALOR, amb quatre dinars col·loqui centrats en continguts professionals i protagonitzats per dones.

NOTÍCIES

La bretxa salarial fa que les dones treballin "gratis" durant el que queda d'any

Les dones arreu d’Europa treballaran gratis des de la primera setmana de novembre fins a finals d’any. Això és conseqüència de la diferència de sous entre homes i dones. Segons la Comissió Europea, les dones europees guanyen de mitjana un 16,2% menys que els homes. Això vol dir que, comparant el salari anual, el 3 de novembre va ser l’últim dia que els sous de dones i homes van ser iguals.

Liderazgo femenino, ¿realidad o ficción?

En Europa las mujeres suponen el 60% de los graduados universitarios, pero la mayoría de los puestos directivos siguen ocupados por hombres. Cada vez hay más iniciativas que intentan revertir esta situación mediante leyes, lo que no deja ser controvertido. ¿Debemos ocupar un puesto por discriminación positiva? ¿O por el contrario seguimos luchando por superar esa desigualdad a base de esfuerzo y evangelización de que nosotras somos igual de capaces?

Test IAT

Implicit Association Test (IAT) és una organització sense ànim de lucre i una col·laboració internacional entre investigadors que estan interessats en la cognició social implícita: pensaments i sentiments fora de consciència i control conscients. L'objectiu de l'organització és educar el públic sobre els prejudicis amagats i proporcionar un "laboratori virtual" per recollir dades a Internet, mitjançant testos.

Descobreix les teves associacions implícites sobre la raça, el sexe, l'orientació sexual i altres temes!

Ser mare, un forat negre per a les investigadores

Investigadores expliquen com l'àmbit de la ciència castiga la maternitat. Diana de la Iglesia comenta amb preocupació que el seu currículum "s'ha devaluat". Té uns "forats", diu, que corresponen al període en què va néixer la seva filla. Uns forats que, d'acord amb el que expliquen les investigadores, amenacen amb convertir-se en veritables forats negres en els quals desapareixen brillants carreres professionals. Les investigadores, fartes, s'han posat mans a l'obra per no haver de decidir entre ser científica o mare.

Qüestionari Equitest

Equitest, Qüestionari d’Autoavaluació per a la Igualtat a l’Empresa, és una eina de suport online dirigida a aquelles empreses que voleu millorar la vostra gestió incorporant mesures de foment de la igualtat entre dones i homes.

A través d’un qüestionari d’autodiagnosi coneixereu els conceptes clau que sustenten la igualtat de gènere, identificareu les vostres potencialitats i oportunitats de millora, i rebreu recomanacions expertes sobre el tipus de mesures que millor s’adapten a la vostra situació. Participa!

LIDERA. Suport i Networking per a dones professionals, directives i emprenedores

Des de fa 30 anys, Barcelona Activa ha impulsat la incorporació de les dones en el món de l'empresa a través de l'Escola de Dones Emprenedores. 

Ara, l'escola vol anar més enllà en la lluita per la igualtat de gènere i es converteix en LIDERA, ampliant l'oferta de programes i activitats per oferir acompanyament a totes les dones que volen créixer professionalment.

Per primera vegada creix la xifra de dones emprenedores

Segons el Mapa de l'Emprenedor 2018, per primera vegada, augmenta fins a un 22% el nombre de dones que lideren una startup a Espanya, enfront del 18% de 2017, tot i que el retrat robot de l'emprenedor segueix sent el d'un home d'uns 35 anys, amb formació universitària. 

El mapa de l'Emprenedor 2018 indica també que les startups liderades per dones tenen menor índex de fracàs (22% enfront del 51% de projectes que tenen a homes al capdavant) i, sobretot, estan enfocades a emprendre en el sector de l'educació.