Subscriu-te a la newsletter


L'ENTREVISTA: VERÓNICA MONTESINOS, DANA

Quin seria l’Elevator Pitch de la teva empresa?

Impactem en la salut de les generacions futures a través d’una solució digital en base a IA que millora la salut mental i el benestar integral de les dones en la preconcepció, l'embaràs i el postpart, alhora que detectem precoçment trastorns de salut mental en el període perinatal.


Quin és el factor clau d’èxit a la teva empresa?

La innovació tecnològica al servei de la prevenció en salut mental, aconseguint impactar positivament en les dones en una fase clau i determinant per a la salut futura de mare i nadó. Tecnologia accessible al servei del benestar.


En quin projecte esteu treballant actualment?

Treballem en el desenvolupament de la solució global i en les aliances estratègiques perquè l’eina sigui accessible per les dones i els professionals de la salut. Dana és una solució de salut digital que ajuda al benestar i a la gestió emocional de les dones durant la preconcepció, l'embaràs i el postpart, incorporant al seu torn un modelatge de dades (algorisme d’IA) que permet la prevenció i la detecció precoç de trastorns de salut mental materna. Ha estat desenvolupada al costat d'experts en salut mental, salut materna i salut digital amb l’objectiu de proporcionar una resposta personalitzada a través d'eines terapèutiques amb base cognitiva-conductual (com ara programes psicoeducatius, eines d'autoavaluació emocional i una comunitat de mares) alhora que permet la detecció precoç de trastorns de salut mental perinatal. Després de la validació clínica i certificació (MDSW Classe I i IIa), Dana s'implementarà com a dispositiu mèdic de suport a professionals de la salut per a prevenció, detecció, ajuda al diagnòstic i tractament (Digital Therapeutics).


Què estàs aprenent ara?

Una start-up és un entrenament constant per a la resiliència. Aprens també a qüestionar-t'ho tot i a avançar amb validació d'hipòtesi que donin solidesa a l'estratègia.


Per què vas decidir unir-te al 22@NETWORK Barcelona?

Per formar part d'una comunitat i ecosistema en el qual generar sinergies i poder aportar també a través de l'experiència, establiment de relacions i sumar esforços. 


De quina manera creus que formar part de l’associació 22@Network Barcelona ajuda a la teva empresa?

És una oportunitat per a donar a conèixer el projecte i la labor d'impacte que estem desenvolupant i alhora ser part d'un ecosistema sòlid i professional que pot generar sinergies en molts aspectes del negoci.


Què és el que tu aportes a l’ecosistema 22@?

L'experiència professional i de lideratge en projectes de més de 25 anys, el meu networking i les ganes per a empènyer la comunitat en les àrees en les quals pugui aportar.


Què és el que t’atrau d’aquest ecosistema?

La diversitat dels diferents stakeholders i que sigui un ecosistema dinamitzador i impulsor de l’economia i de l’impacte social.


A qui coneixes tu que creus que tota la comunitat 22@ hauria de conèixer?

En general, a tots els actors emprenedors d’impacte que estan liderant projectes que ofereixen una aportació extra en l’avanç com a societat i que treballen per deixar un món millor a les futures generacions. Particularment, no puc nomenar només a una o unes poques persones. Hi ha molt perfils interessants en tot l’ecosistema d’emprenedoria d’impacte.


Com definiries la innovació en el districte 22@?

El districte 22@ des del seu origen s'ha caracteritzat per la innovació, entesa com a nous espais i maneres de treballar de manera col·laborativa per a fer avançar els projectes amb la força de la comunitat i dels negocis. Creativitat, intercanvi, talent, comunitat, generositat i diversitat, tot això forma part de la innovació.


Com definiries la sostenibilitat en el districte 22@?

Com una nova manera de pensar, de dissenyar i establir els processos necessaris per a la convivència, que siguin respectuosos amb les persones i el medi ambient. El districte 22@ ha estat capdavanter sempre en les iniciatives proposades a la població.


Com veus la teva empresa d’aquí 5 anys?

Veig Dana com una solució innovadora accessible per a milers de dones en la seva matrescència a nivell internacional, implementada en els sistemes sociosanitaris, com a eina de cura del benestar i atenció a la salut mental, alhora que sent una eina essencial de suport preventiu, ajuda al diagnòstic i tractament per als professionals de la salut que cuiden de les dones durant la preconcepció, l'embaràs i el postpart.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies