EL 22@NETWORK BCN POSA EN MARXA UNA COMISSIÓ DE MOBILITAT

per Carla Escolà Costa,

En el marc del 20 aniversari del districte 22@ aquest dijous 18 de febrer hem realitzat un seminari virtual per debatre sobre els reptes de la mobilitat al districte 22@.

Durant aquest mes hem programat tres seminaris sobre mobilitat que són el punt de partida de la nostra nova comissió de treball sobre mobilitat.

El seminari d'avui ha estat presentat per al president de l'Associació, Enric Urreta i moderat per la presidenta de la nova comissió de mobilitat del 22@NETWORK BCN i Gerent del Centre Comercial Glòries, Nina Kavaliova.

Per la taula d'avui hem comptat amb la presència del director d'Infraestructures de la Cambra de Comerç de Barcelona, Cristian Bardají, Pedro Puigpey, Enginyer de Camins, Canals i Ports a Deloitte, Oriol Martori i Gallissa, consultor estratègic de mobilitat urbana a Urbaning i Joe Fontova Riasol, Assessor Tècnic, Departament d'Estratègia de la Mobilitat i Àrea d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona.

Durant la presentació el president Enric Urreta ha destacat que "Ni pels municipis, ni per al sector privat és possible deslligar mobilitat d'innovació i noves tecnologies i per això hem volgut dedicar aquest mes a debatre i reflexionar sobre els reptes de la mobilitat, ja que el districte 22@ som el motor la innovació  a la ciutat i entenem que el futur de la mobilitat, tant en la seva planificació i regulació des de l'administració pública com en l'operativa diària de les companyies privades, la innovació, l'experimentació, l'ús de les noves tecnologies, el 5g té ja un paper clau i ho tindrà més en el futur.  Tanmateix ha insistit en la necessitat de prioritzar per part de les administracions les inversions pendents en infraestructures de mobilitat al Districte com la connexió de metro a Sagrera o la prolongació del TRAM i noves línies de bus que garanteix l'accessibilitat al sector nord del 22@.

Urreta també ha anunciat la voluntat d'esdevenir el 22@ un urbanlab de mobilitat sostenible i per això des de l'Associació 22@NetworkBCN es vol impulsar un projecte d'innovació en mobilitat i ús de les noves tecnologies com el 5g o la intel·ligència artificial.

Nina Kavaliova ha destacat la importància de què les administracions prioritzin la inversió en infraestructures de mobilitat per millorar la connectivitat i garantir la competitivitat del 22@, algunes d'elles urgents com l'ampliació de l'andana de metro Glòries,la connexió de les línies de metro 2 i 4, l’arribada del Aerobus al Districte o la prolongació del TRAM amb un ramal per Pere IV i de regular la distribució urbana de mercaderies davant l'acceleració de les transformacions produïdes en les pautes del consum.

Durant el debat Cristian Bardají ha destacat la profunda transformació que comportarà la posada en marxa de la nova configuració de la plaça de les Glòries i la infraestructura  de La Sagrera. 

Pedro Puigpey ens ha alertat sobre la caiguda de demanda de transport públic en alguns llocs està esdevenint estructural i pot posar en dubte l'equilibri financer del mateix i ha fet valdre la singularitat de pol tecnològic urbà únic al món que representa el 22@ i sobre la necessitat de jerarquitzar la intermodalitat i connectivitat al districte.

Oriol Martori per la seva part ha situat estem davant d'un canvi d'època del vehicle privat a noves modalitats de transport i que hem d'avançar en la transformació dels grans aparcaments situats als nuclis urbans per posar-los al servei d'aquest nou tipus de mobilitat, sharing, recarrega, recollida de darrera milla.

Joe Fontova destaca que per aquests moments per l'Àrea de Mobilitat de l'Ajuntament és un repte estudiar i planificar una nova mobilitat al districte 22@ per poder garantir una mobilitat sostenible per les 300 mil persones que hi treballaran un cop es desenvolupi tot el sector.Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies