DESCOBREIX LES NOVES SESSIONS ORIENTADES A TROBAR OPORTUNITATS LABORALS PER A MENORS DE 30 ANYS

per Secretaria Tècnica,

Barcelona Activa ha organitzat sessions grupals amb persones menors de 30 anys, nascudes després de l'any 1992, que es troben en situació de desocupació, per orientar-los i acompanyar-los a la recerca d'oportunitats laborables i professionals.

Les sessions es duran a terme en format presencial a l'equipament Porta22 de Barcelona Activa, ubicat al 22@, o espais de joves de la ciutat, com el de Fontana o les Basses, per tècnics experts en assessoraments. S'oferiran recursos personalitzats, participació en programes vigents o futurs de Barcelona Activa o d'altres entitats i organitzacions, i es donaran a conèixer els diferents marketplaces que cada any es desenvolupen a la ciutat, connectant empreses amb persones candidates dels perfils que s'estiguin demanant .

A cada grup hi participaran un màxim de 15 joves, que es troben en un moment de transició entre el sistema educatiu i el laboral. Posaran en comú les seves experiències i el seu trajecte curricular i un cop finalitzin les sessions, es procedirà a altres trobades individuals, o diferents propostes i itineraris per assolir amb èxit el procés de recerca de feina de cada participant.

La joventut és un dels col·lectius prioritaris per Barcelona Activa, amb un pla específic de suport elaborat amb el Departament de Joventut de l'Ajuntament, ja que segons els indicadors arriben a ésser exclosos d'algunes ofertes de treball per manca d'experiència o titulacions. L'índex d'atur juvenil a la ciutat triplica el de mitjana de la ciutat, arribant al 22%, malgrat la xifra positiva de disminució en un 50% dels aturats menors de 30 anys a la ciutat en comparativa 2022 amb 2021. Ara mateix, hi ha 7.663 joves sense feina a la ciutat.

Vacants al sector digital

Barcelona Activa ofereix programes de digitalització des de la IT Academy, on el 90% dels programadors júniors acaben trobat feina durant o després de la seva formació. A més, des del Cibernàrium o des del portal Barcelona Treball, s'ofereixen formacions específiques orientades a la joventut com ara tècniques per elaborar un videocurrículum, relacionades amb les xarxes socials o es donen a conèixer les oportunitats de la borsa de treball.

L'agència també ha publicat una sèrie de quaderns on aborda les ocupacions sectorials, com, per exemple, se n'ha editat un de Comunicació i Periodisme, o un altre d'Economia Blava, i els requeriments del mercat de treball per trobar feina al món d'avui i en els propers anys.

Salt al món emprenedor

Barcelona Activa també atén joves que volen començar nous negocis. L'any 2021, 1.800 joves van ser atesos als programes d'emprenedoria de l'agència, i 900 des de l'Oficina d'Atenció a les Empreses, que busquen valoració externa sobre idees de noves start-ups, situació del mercat o com trobar ajuts i finançament .

Barcelona Activa disposa del telèfon 900 533 175 per rebre més informació sobre les sessions de grup, cursos de la IT Academy i diferents serveis i programes d'acompanyament a la ciutadania.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies