CONFERÈNCIA TURISME INTERNACIONAL, SOSTENIBILITAT, DRETS HUMANS I DE GÈNERE by Aethnic

per Carla Escolà Costa,

L’Associació Ethnic (Aethnic) treballem des del 2006 per difondre els principis del Turisme Responsable i Sostenible (TRS) i ho fem amb projectes concrets que promouen la justícia global i de gènere. Creiem que és necessari iniciar un canvi de paradigma en el model turístic tradicional, compromès amb la cultura i les identitats locals, amb la justícia global i respectuós amb el medi ambient. Hem creat i gestionat activitats turístiques sobretot en l’àmbit internacional, amb propostes de viatge que són respectuoses amb el medi ambient i amb les comunitats que visitem, promovent la justícia de gènere i l’economia social. Defensem la transformació del turisme com demanen els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de Nacions Unides.

La pandèmia ha posat en relleu la vulnerabilitat d’un sector ancorat en un model incapaç de donar resposta als reptes globals que ha d’afrontar la humanitat. L’emergència climàtica, el respecte dels drets humans i la justícia de gènere són algunes de les fites que l’activitat turística internacional ha d’abordar de forma urgent. Per altra banda, la paràlisi turística global obre l’oportunitat de repensar els paràmetres de la reactivació econòmica del sector d’acord amb criteris de sostenibilitat i justícia social, per tal de promoure un model més resilient i innovador.

Per això hem organitzat la Conferència Internacional sobre Turisme internacional, sostenibilitat, drets humans i de gènere que se celebrarà el dijous 11 de novembre del 2021 al Palau Macaya. En aquesta conferència comptarem amb representants de l’administració pública, acadèmics i referents del sector privat amb l’objectiu de generar un espai de reflexió i debat des d’on construir un diàleg multisectorial que doni resposta als reptes urgents que ha d’afrontar el sector turístic internacional amb una mirada específica en la justícia global i de gènere.

Aquesta conferència internacional s'emmarca en el projecte “No Women Left Behind: Formació de dones com a agents de turisme responsable a Gàmbia” que Aethnic desenvolupa amb el suport financer de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD).

Estem convençuts que el turisme pot ser una eina de cooperació al desenvolupament que promogui la sostenibilitat i que beneficiï les poblacions locals, dinamitzant l’economia social i respectant les seves formes culturals i la seva identitat. I volem parlar-ne, debatre-ho i analitzar-ho.


INSCRIPCIONS AQUÍ.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies