Pasiona porta la robòtica a Rohal, Cambodja

per Secretaria Comunicació,

Rohal, una petita comunitat cambodjana amb accés limitat a la tecnologia i la formació al sector IT

  • Èxit rotund de la primera edició de #Tech4Cambodia
  • El suport educatiu als menors és essencial en el país: molts pares prefereixen que els seus fills treballin en comptes d’anar a l’escola en edats molt primerenques
  • La mitjana d’hores lectives oficials a l’any a Cambodja ronda les 700, lluny de les 1000 recomanades 
  • La taxa bruta d’escolarització se situa al voltant del 56%
  • ONGs com la Llar d’Infants del Món Cambodja complementen la seva educació per a què els estudiants tinguin el futur a les seves mans

Cambodja segueix sent un país en reconstrucció i amb grans carències bàsiques. Malgrat els recents esforços del govern per a millorar l'accés al sistema educatiu, condicionants com la dispersió geogràfica, malalties i pobresa redueixen dràsticament la inserció escolar. Molts pares prefereixen que els seus fills treballin a què vagin a l'escola en edats molt primerenques. Les hores lectives anuals no arriben a les mínimes recomanades, el futur professional dels joves i el seu dret a l'educació, es ved truncat. Les últimes dades oficials (Unicef) situen entorn al 56% la taxa d'escolarització i la situació es complica encara més al fer el salt a l'educació superior.

Així ho adverteix Pasiona, consultora tecnològica de referència en l'esfera Microsoft, que acaba de tancar amb èxit rotund la primera edició de #Tech4Cambodia. Un projecte d'alt impacte educatiu engegat mitjançant la seva Fundación [T]echdencias i pel qual 2 mestres i 30 Loves de l'ONG Llar d'Infants del Món Cambodja van rebre una formació en robòtica, tecnologia que mai abans havien vist. "El resultat ha sigut immillorable" apunta Clara Planet, responsable de Disseny/UX a Pasiona i professora de #Tech4Cambodia. "Es veien incapaços de muntar un robot i programar-lo per a moure's, però al final ho van aconseguir i va ser tan sorprenent com emocionant, tant per a ells com per als professors".

#Tech4Cambodia sorgeix de la intenció de suplir la falta d'interès i preparació per a les carreres tecnològiques en el país asiàtic. En comunitats rurals com a Rohal, on l'accés a la tecnologia és molt limitat, els joves no troben ni la motivació ni les eines necessàries per a accedir a carreres d'enginyeria informàtica, per exemple. La formació oficial és insuficient i la seva arribada a la universitat, a vegades dramàtica: "han de 'competir' amb alumnes de la capital i sotmetre's a exàmens molt complexos però no ho fan en igualtat de condicions", adverteix Clara Planet. El projecte impulsat per Pasiona treballa per a aquesta igualtat, donant accés a la tecnologia, formant als professors per a garantir la continuïtat, i dotant als alumnes de les skills necessàries per afrontar la seva futura carrera professional i "tenir el futur en les seves mans", conclou.

Nota de premsa


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies