Subscriu-te a la newsletter


BARCELONA ES COL·LOCA ENTRE ELS CINC PRINCIPALS HUBS EUROPEUS DE START-UPS

Irene Codina Altarriba,

L’informe també situa la capital catalana com la primera ciutat del món en els sectors dels videojocs i la indústria farmacèutica

Adrià Rovira Serra, Barcelona es col·loca entre els cinc principals hubs europeus de start-ups (elmon.cat)

L’ecosistema innovador de Barcelona continua creixent i guanyant reputació arreu d’Europa. Actualment, la capital catalana s’ha situat com el cinquè ecosistema de start-ups més potent de la Unió Europea el 2024, segons el rànquing fet públic aquest dijous per StartupBlink, una de les consultores amb més prestigi internacional especialitzada en l’anàlisi d’ecosistemes d’empreses emergents. Aquest any, Barcelona només se situa per darrere de quatre grans capitals del continent, com són París, Berlín, Estocolm i Amsterdam. Per elaborar aquesta classificació StartupBlink té en compte diversos paràmetres com el nombre de start-ups, la seva qualitat o el clima de negocis. A més, la consultora, analitza també indicadors com el nombre d’espais de coworking i acceleradores, la quantitat d’unicorns, la tracció que generen les start-ups i un conjunt d’indicadors empresarials i econòmics a escala regional.

Després de conèixer aquest nou reconeixement, el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha assegurat que el resultat de Barcelona posa de manifest que “en menys d’una dècada ens hem consolidat com un ecosistema digital i tecnològic madur, amb un dels hubs de start-ups més desenvolupats d’Europa”. Per a Torrent, el teixit de start-ups barceloní “és una de les bases del nostre model de progrés empresarial, que actua com una palanca per accelerar la innovació i atreure projectes d’inversió estrangera estratègics per al país”.


Llegeix la notícia completa: Barcelona es col·loca entre els cinc principals hubs europeus de start-ups (elmon.cat)


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies