ADVANCED FACTORIES IMPULSA LES STARTUPS MÉS INNOVADORES DE LA INDÚSTRIA 4.0

per Carla Escolà Costa,


L’Industry Startup Forum obre convocatòria perquè els emprenedors presentin els seus projectes tecnològics amb impacte en les fàbriques del futur.

Les startups seleccionades podran donar-se a conèixer davant de les empreses,inversors i professionals líders del sector.


Barcelona, 15 de gener de 2020. Advanced Factories, l’esdeveniment de referència en indústria 4.0 i automatització per al sector industrial que se celebra del 3 al 5 de març en el CCIB de Barcelona, obre convocatòria per a l’Industry Startup Forum. Un espai en el qual les startups i els projectes innovadors podran donar-se a conèixer davant de les empreses, inversors iprofessionals líders del sector.

En un moment de revolució tecnològica, les necessitats de la indústria s’han vist incrementades amb el desenvolupament de la connectivitat, la transformació digital i l’auge de la indústria 4.0.Un canvi que ha afavorit l’aparició de nous models de negoci i empreses emergents que tenen com a eix principal les noves tecnologies.

Amb l’objectiu d’impulsar els emprenedors i els seus projectes innovadors, l’Industry Startup Forum ofereix a les startups l’oportunitat de donar a conèixer els seus productes o serveis mitjançant un pitch elevator i reunir-se amb potencials partners i inversors per establir sinergies i desenvolupar noves solucions per a la fàbrica connectada. En aquest sentit, l’Industry Startup Forum busca projectes que impactin en les plantes del futur amb tecnologies com la Intel·ligència Artificial, manufactura additiva, Big Data, IoT, robòtica o automatització. “Lacol·laboració entre startups i empreses és un win-win d’innovació que afavoreix tant a ambdues parts com al sector industrial en general. Per això, hem d’impulsar i facilitar que empreses emergents i grans companyies es reuneixin i estableixin sinergies”, assenyala Albert Planas, director d’Advanced Factories.

Els projectes seran avaluats per un comitè d’experts que valoraran la capacitat de resoldre els reptes de la indústria, el lideratge i la gestió d’equips, la innovació i l’escalabilitat i sostenibilitat de l’empresa. En la passada edició de l’Industry Startup Forum van participar empreses emergents tan innovadores com Nuavis, que ofereix solucions de realitat virtual i visió artificialper a la gestió de processos productius dependents d’un operari; ENGIDI, un dispositiu wearable per monitorar la seguretat del treballador i prevenir accidents; Emes3D, que fa ús de la fabricació additiva i la tecnologia 3D per millorar productes i processos; o Maichinery, que també va ser premiada en els Factories of the Future Awards per la seva proposta d’implementació de la Intel·ligència Artificial en la màquina robòtica de pintura per a estructures singulars. També van Advanced Factories es un esdeveniment de: presentar les seves solucions les startups AE Innova, Fabber, Digital Soni Solutions, Muutec Monitoring Solutions, Idiogram Technologies, Kentu, Proglove i Datumize.

Les startups interessades aquest any tenen fins al pròxim 3 de febrer de 2020 per a participar i optar a presentar el seu projecte a l’Advanced Factories. A més, els seleccionats seran automàticament candidats als Factories of the Future Awards, uns guardons que tenen com a objectiu fomentar i promoure la innovació i transferència en la indústria i que té el procés d’inscripció obert fins al pròxim 22 de gener.

L’Industry Startup Forum, coorganitzat amb La Salle Technova, té lloc en el marc de l’Advanced Factories, un esdeveniment que reuneix a més de 16.000 professionals industrials que volen conèixer les últimes novetats i tecnologies emergents a través del major congrés europeu sobre innovació industrial, l’Industry 4.0 Congress. A més de les solucions que presenten les més de 350 marques expositores com ABB, Accenture, AMADA, Delta, HP, Infaimon, Igus, BoschRexroth, Schunk, Siemens, Trumpf, T-Systems, Universal Robots, Festo, Mitsubishi, Beckhoff iPilz, entre moltes altres. Una trobada que pretén apropar la digitalització a la indústria ambsolucions innovadores i competitives tant per a grans empreses com per a la petita i mitjana empresa industrial.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte