22@NETWORK BCN ORGANITZA UNA JORNADA PER POSAR EN COMÚ LES NECESSITATS DE LES EMPRESES I UNIVERSITATS

per Catherine Antheunissens,

El passat 7 de març, 22@Network BCN, va organitzar una sessió dins el marc de les 22@TALENT MASTERCLASS organitzades juntament amb la Comissió de Talent, presidida per Iolanda Triviño. A la jornada es van convidar quatre universitats, dos nacionals, Universitat Pompeu Fabra i Universitat Oberta de Catalunya, i dos internacionals, RMIT i Zigurat, i tres empreses, una del tercer sector, Suara, una pyme tecnològica, Sosmatic i una enfocada en consultoria de RRHH, Ferchau. 

En iniciar la sessió les set institucions es van presentar, explicant a què es dedicaven i a través de quines eines gestionaven el talent jove. 

L'objectiu d'aquesta trobada era generar un debat entre totes les entitats per evidenciar les necessitats que tenen les empreses respecte el mercat laboral i com les universitats poden oferir i formar els perfils més demandats. 

De la sessió se'n poden extreure relfexions i reptes molt interessants: RMIT University va explicar que tot i que la universitat sempre ha estat enfocada a connectar amb l’empresa, a formar els estudiants a introduir-se en el món laboral i a transformar la realitat potser des de les universitats haurien de crear programes més modulables i individualitzats. 

Des de la UPF van evidenciar que les universitats tenen un "handicap" que e´s que no evolucionen tant ràpid com el mercat de treball i que era difícil canviar els plans d'estudi. Per aquest motiu va proposar un diàleg més fluid entre empreses i universitats per tal d'intentar predir els futurs perfils demandats i agilitzar-ne la creació. 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies