Subscriu-te a la newsletter


22@BREAKFAST: "JA NO SÓN LES EMPRESES QUI ESCULLEN LES PERSONES, SINÓ LES PERSONES QUI ESCULLEN LES EMPRESES"

Catherine Antheunissens,

El 22@Network BCN organitza un debat per donar resposta als grans reptes actuals de la captació i fidelització del talent per a les empreses

L'associació 22@Network BCN ha organitzat una nova edició del 22@Breakfast per parlar del nou paradigma de la gestió del talent i els reptes que suposa per a les empreses desenvolupar estratègies de captació i retenció del talent.

L'esdeveniment ha tingut lloc a les instal·lacions de la Toulouse Business School de Barcelona, al 22@, que el president del 22@Network BCN, Enric Urreta, ha definit com un "clar exemple d'arribada de talent i inversió internacional al districte, reforçant les sinergies entre el món acadèmic i empresarial, promovent la generació i el desenvolupament del talent amb relació al teixit empresarial del districte".

Durant la benvinguda a l'acte, Urreta ha aprofitat també per destacar el gran repte actual que suposa la gestió del talent per al teixit empresarial, tenint en compte que "ens trobem en un nou paradigma en què ja no són les empreses qui escullen les persones, sinó les persones qui escullen les empreses".

En Narcís Berenguer, country Manager de Nala i membre de la Comissió de Talent del 22@Network BCN, ha destacat la feina que es du a terme la comissió, liderada per la Yolanda Triviño, des d'on s'està treballant en una àmplia diversitat de projectes envers la creació de serveis i d'un mapa de talent que reforci les sinergies entre els agents del districte 22@ i alhora que doni visibilitat als socis.

Des de Barcelona Activa, Sara Díaz, Directora de Treball Digital, ha explicat la manera en què l'administració pública treballa sobre la radiografia del Mapa del Talent de Barcelona, on el principal repte ha estat abordar els problemes identificats en el cicle de vida del talent–generació, desenvolupament, atracció i retenció.

Aquesta anàlisi, que pot consultar-se a la pàgina web Mapa del Talent Barcelona, s'ha dut a terme a través de les dades facilitades per LinkedIn en la col·laboració establerta amb la plataforma, qui ha facilitat informació de fins a 1,8 milions de perfils de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Els principals aspectes i conclusions més rellevants en relació amb la generació de talent, ha estat la tendència creixent en els estudis de caràcter tecnològic, així com la feminització progressiva d'aquests i dels estudis empresarials. 

Pel que fa al desenvolupament del talent, la Directora de Treball Digital de BA ha assenyalat importants escletxes entre la generació d'habilitats específiques i la demanda de feines on es requereixen les mateixes, com per exemple amb relació a l'anàlisi i recerca, i ha tornat a assenyalar l'encara existent feminització i masculinització dels sectors més tradicionals. En termes generals, l'economia digital ha estat el sector que més ha crescut en els últims anys i el qual presenta una tendència més positiva.

Finalment, Díaz ha destacat que l'estabilitat i la vocació són els dos aspectes més estretament vinculats amb la capacitat dels llocs de treball per retenir talent, valors molt diferents d'aquells capaços d'atraure el mateix.

Per entendre els nous reptes que han d'afrontar les empreses per a la gestió del talent, la Mar Velasco, Gerent de comunicació i Talent Engagement de LLYC, ha situat les bases d'un nou context laboral en què la creixent incertesa, el manca de compromís, i la recerca de coherència personal juguen un paper cada cop més rellevant en el treballador, qui alhora valora més aspectes com el benestar i conciliació o la sintonia amb els caps.

Velasco ha defensat la manera en què els professionals han de ser entesos com a consumidors en un escenari laboral en què comptar amb una marca ocupadora ben construïda implica un gran avantatge competitiu per a l'empresa. Així sorgeix la idea del Marketing 4 People, que consisteix en la generació d'estratègies de comunicació i màrqueting que, per mitjà de la creativitat com a element transversal, ha de permetre a les empreses "connectar la marca corporativa amb les necessitats del talent". A tall d'exemplificar aquestes idees, ha utilitzat casos d'empreses com IKEA, Multiópticas, Indra, Schindler o Vorwerk.

Per concloure, la Isabel Sabadí, Directora Executiva del 22@Network BCN, ha presentat les últimes novetats de l'associació i del districte, així com a incorporació de tres nous socis: Ovuity Sports, Human Leadership i LivestreamBcn.





Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies