Subscriu-te a la newsletter


22@AFTERWORK: "LES CIUTATS HAN D'ESTAR PENSADES D'UNA FORMA MENYS PRODUCTIVA I MÉS INCLUSIVA"

Catherine Antheunissens,

El passat 17 de gener 22@Network Barcelona i els seus socis de Zigurat Institute of Tecngology van celebrar un afterwork, enfocat a repensar un futur més igualitari i inclusiu a partir del BIM, la innovació i la tecnologia. L'espai de Zigurat, es va convertir en un nucli de reunió i reflexió per als i les professionals del sector. La trobada va comptar amb un panell d'expertes en BIM, Tecnologia i Innovació que exploraran el potencial de les tecnologies emergents, la formació com a generadora de líders positius i l'empoderament i el sentiment de pertinència com a catalitzadors del canvi.

Les ponents van ser Natàlia Olivera, Global Mentor Lead i Core Team Member a Women in BIM. Encarregada del sistema de generació de qualitat ISO 9001 a l'estudi ESE, Isabel Sabadí, Directora al 22@Network Barcelona, Monalisa Martins, Arquitecta i Institutional Engagement Manager a ZIGURAT. Regional Lead a Women in BIM, Marta Recasens Alsina, Dra. Arquitecta. CEO & Founder Vadecity i Laura Pérez Castaño, Política espanyola i activista feminista, la qual va ser regidora del grup municipal de Barcelona en Comú a l'Ajuntament de Barcelona des de 2015 fins al 2023, on va exercir la regidoria de Feminismes i LGTBI.

Després de la benvinguda institucional de l'equip directiu de Zigurat i la directora de 22@Network Barcelona, Isabel Sabadí, es va obrir la taula rodona on les reflexions i idees més destacades van ser: arquitectura, ciutats i construccions més inclusives, és a dir, més adaptades a tothom.

Marta Recasens, va remarcar que l'arquitectura i les construccions han de ser fetes pel servei de les persones, és a dir, han de ser adaptables per a tots els públics, no es pot deixar que la construcció estigui només pensada pels homes i per als homes.

Per altra banda, Laura Pérez va posar sobre la taula dades preocupants que cal revertir "L'atur femení en el mandat del 2019-2023 era del 53% i l'oferta només creixia en el 23. Sobtava ja que només 1 de cada 4 llocs de treball del sector tecnològic són ocupats per dones i menys d'un 10% de posicions qualificades pertanyen a dones." Amb això, explicava el perquè del programa BcnFem Tech. A més, remarcava la importància que els llocs de decisió i creació hi hagi dones, ja que s'han pensat sempre en la construcció de ciutats productives per homes.

Natalia Olivera, experta en BIM, va remarcar que es necessiten respostes ràpides de les ciutats per problemes sorgits per la població i la manera més ràpida de fer-ho i eficaç és a través de les ciutats intel·ligents.

La directora del 22@Network Barcelona, Isabel Sabadí, va exemplificar que tot i que Barcelona té un problema urbanístic com la il·luminació, s'estan fent moltes innovacions, que han començat al 22@, com per exemple les superilles que són molt més democràtiques i inclusives i, moltes ciutats les prenen com a model.

Finalment, tot i que l'esdeveniment va ser tot un èxit i es va generar un debat molt interessant, Monalisa Martins va aclarir que aquests esdeveniments no haurien de ser necessaris en una societat igualitària i inclusiva.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies