Subscriu-te a la newsletter


L'ENTREVISTA: ELI VIVAS, STORYDATA

Irene Codina,

Quin seria l’Elevator Pitch de la teva empresa?

“Benvinguts a l'era del BIGDATA, el petroli del segle XXI.

La capacitat de prendre decisions basades en dades és crucial per a qualsevol marca. De les dades que hi ha al teu voltant, quines aprofites per a guanyar més diners o per a transformar la societat?

Necessites a algú que les converteixi en un valor real.

És a dir, necessites a StoryData. Som expertes en trobar, tractar, analitzar, visualitzar i comunicar amb dades.

Avui dia, els nostres productes més demandats són:

- Articles de recerca

- Dashboards

- Informes de mercat

- FORMACIÓ 

Productes exclusius, innovadors, disruptius i adaptats a les necessitats de cada client.”

Quin és el factor clau d’èxit a la teva empresa?

El factor clau del nostre èxit és la demanda creixent de dades i la necessitat de comunicar-les. Disposem d’un equip multidisciplinar que combina el coneixement tècnic, analític, humanístic i artístic. Aquest és el nostre valor diferencial.

 En quin projecte esteu treballant actualment?

Estem ajudant administracions públiques, com el Labturisme de la Diputació de Barcelona, o empreses, com Science for Change, a representar els resultats de les seves dades en un format entenedor, a través d’articles de periodisme de dades o infografies interactives. També estem donant formació en visualització de dades a dones que volen aprendre a comunicar-les, a través de la fundació Iniciativa Open Data. Volem fer realitat un projecte que ja tenim en marxa com és l’Storydata Academy. 

Què estàs aprenent ara?

En la part d’emprenedoria, estem aprenent com funcionen els diferents vehicles de fons de finançament i d’inversió. En la part tècnica, estem experimentant en l’oferta de servei de dashboards, i aprenent a aplicar la IA en els nostres processos per augmentar la nostra productivitat. 

Per què vas decidir unir-te al 22@NETWORK BCN?

Ens ho han recomanat des de l'àrea tallers de la UPF, on som projecte resident.

De quina manera creus que formar part de l’associació 22@Network BCN ajuda a la teva empresa?

Fent networking i donant-nos visibilitat.

Què és el que tu aportes a l’ecosistema 22@?

Som dones que volen afavorir el treball de més dones en el sector tecnològic per tal de reduir la bretxa de gènere salarial. El nostre equip té anys d’experiència; hem construït una marca de prestigi i estem ben connectades. Per altra banda, les dades són molt transversal, i per tant, connectem amb sectors professionals molt diferents.

Què és el que t’atrau d’aquest ecosistema?

Nosaltres vam néixer en un curs d’open data, al Cibernàrium, en ple 22@. Després vam estar incubades al Mediatic, de Barcelona Activa, i ara som al campus de Poblenou de la UPF. Hem nascut i crescut gràcies a tot aquest ecosistema, als nostres mentors, als programes d’emprenedoria i els contactes que ens han donat. I volem seguir creixent aquí.

A qui coneixes tu que creus que tota la comunitat 22@ hauria de conèixer?

La persona que tothom hauria de conèixer és la Teresa Roig, coordinadora del programa de Residents de la UPF, on estem ara. És la persona amb més capacitat mental connectora que hem conegut mai. 

Com definiries la innovació en el districte 22@?

La innovació del districte 22@ és puntera. En el passat FYFN, al MWC23, on va venir gent de tot arreu, les startups amb les que vam compartir espai vam cridar l'atenció de persones de tot el món. A nosaltres ens han contactat després del MWC des de diferents punts del planeta, veient que el que fem aquí pot tenir impacte a casa seva. Per exemple, ara mateix estem en contacte amb un mitjà de la Índia que es dediquen a fer contingut sobre finances i necessiten graficar dades dels seus articles de forma més innovadora. 

Com definiries la sostenibilitat en el districte 22@?

Les startups del 22@ que escullen incubadores com Barcelona Activa o la Universitat Pompeu Fabra, llocs per on hem passat, tenen en compte el valor i impacte que aporten a la ciutat; entre ells, la sostenibilitat. Per això el teixit que trobem moltes vegades aquí destila un component més conscient que l’econòmic, sense cap mena més de propòsit.

Com veus la teva empresa d’aquí 5 anys?

Veig la meva empresa molt més gran que ara, tant en volum de treballadors com de facturació, molt més consolidada, amb diferents vies de negoci en comunicació de dades i en formació, en creixement constant i projectada tant a nivell internacional com estatal. 



Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies