Subscriu-te a la newsletter


LA COMISSIÓ D'URBANISME I TERRITORI ES REUNEIX PER DETERMINAR EL FULL DE RUTA PER ACONSEGUIR UN 22@ "VIBRANT"

Catherine Antheunissens,

El passat 20 de juny la Comissió d'Urbanisme i Territori, presidida per Javier Bernades, Soci Internacional de Cushman & Wakefield, es va reunir a CINC amb l'objectiu de fer anàlisi, debatre i resoldre dubtes sobre l'aprovació de fa un any l'MPGM del 22@. Yolanda Guerra Aznar, sòcia d'administrativa, d'urbanisme i medi ambient de Cuatrecasas, Jordi París, partner de PARIS CAMPS ARQUITECTURA, Albert Blanch Segarra, soci fundador de BCA i Noemi Blázquez Alonso, Counsel de Dret d'Uría Menéndez van explicar els principals pros i contres d'aquest pla.

La Comissió va marcar quin havia de ser el full de ruta de l'Associació quant a la promoció del 22@. El districte ha de ser exemple de barri a tot Catalunya i l'estat. A més, es va extreure la conclusió que el 22@ ha de ser un barri vibrant amb un canvi de paradigma del model d'utilització d'oficines. Durant la comissió, es va explicar que ja no són només les empreses que han d'atraure el treballador a l'oficina, sinó els propietaris dels edificis i sobretot, els tercers actors que han d'ajudar a atraure treballadors i "vida" al districte. És per això que s'han de posar en valor els agents dinamitzadors d'aquest, com el 22@Network BCN, les institucions públiques i entitats culturals. 

L'objectiu principal és no tenir un "barri fantasma" després de l'horari laboral, ja que això és el que ens diferencia d'altres territoris. Jordi París va al·legar que "la mixtura urbana del 22@ és el seu valor" i des de la Comissió d'urbanisme i territori és el que volen potenciar a través de diversos elements. En tema restauració i oci, s'ha d'intentar passar de la prohibició a la regulació per zones de l'obertura de nous bars i restaurants.

Amb tots aquests objectius marcats i el full de ruta dibuixat, es va acabar  la reunió amb un networking-breakfast entre els membres.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies