Subscriu-te a la newsletter


El conseller Miquel Sàmper destaca el paper clau del sector tecnològic per generar ocupació a Catalunya durant el 22@Àgora

Marina Perelló,


Col·laboració publicoprivada, desburocratització i generació d’ocupació de qualitat elements clau per la conselleria d’Empresa i Treball

 El conseller d’Empresa i Treball, Miquel Sàmper i Rodríguez, ha destacat avui la rellevància del sector tecnològic, innovador i emprenedor en l’economia catalana durant el 22@Àgora, esdeveniment organitzat per l’associació 22@Network Barcelona. Sàmper ha elogiat la tasca de les empreses i centres de recerca del districte 22@ com a motor de dinamisme econòmic i generació d’ocupació de qualitat i ha subratllat com aquest ecosistema reflecteix part del que el nou govern aspira a assolir en els pròxims quatre anys de mandat. 

El conseller ha remarcat el creixement sostingut del sector tecnològic, que ja compta amb més de 18.000 empreses a Catalunya, aportant el 9% del PIB i superant en facturació a sectors com la química, l’automoció i la construcció. Entre 2019 i 2023, el sector va aconseguir captar el 45% del total d’inversió estrangera i actualment crea 3000 llocs de treball al mes. “El districte 22@ és un bressol de talent que atrau professionals de tot el món altament qualificats”, ha explicat el titular d’Empresa i Treball, que també ha ressaltat la capacitat del territori d’irradiar el seu dinamisme a tota la ciutat. Sàmper ha subratllat la intel·ligència artificial com un sector estratègic, amb més de 500 empreses i 14.000 professionals a tota Catalunya. 

El conseller ha exposat la voluntat del departament d’impulsar polítiques digitals orientades a crear un entorn competitiu i innovador, apostant fermament per la desburocratització i la col·laboració publicoprivada, dos aspectes que considera clau pel desenvolupament empresarial. En aquesta línia, ha destacat la importància de la Secretaria de Polítiques Digitals, encapçalada per Maria Galindo, que també ha estat present a l’esdeveniment. 

Ha defensat la necessitat de potenciar la col·laboració publicoprivada per crear un ecosistema on la iniciativa privada pugui desplegar el seu potencial amb el suport del sector públic. A més, ha insistit en la creació d’ocupació de qualitat, un eix fonamental per la conselleria. Pel que fa a l’emprenedoria, Sàmper ha destacat l’increment de la despesa en R+D a Catalunya, que ha superat els 4.800 milions d’euros el 2022, representant un 25% de la despesa total en R+D de tot l’Estat. Ha reafirmat el compromís del govern amb la promoció de l’emprenedoria a través d’iniciatives com EmprenCAT, que impulsen la cultura empresarial i l’activitat emprenedora a Catalunya.

Finalment, el conseller ha animat les empreses del 22@Network Barcelona a continuar aportant la seva energia i entusiasme per estendre aquest model d’ecosistema tecnològic a tot el territori, amb el suport del Departament d’Empresa, Treball i Polítiques Digitals. 

L'acte ha estat presentat per Anna Gener, CEO de Savills Barcelona i membre de la Junta del 22@Network, i ha comptat amb un col·loqui amb els assistents moderat per Miquel Rey, director de Negoci d'Eurecat i també membre de l’associació. 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Compartir

Notícies relacionades

Modificar cookies