Subscriu-te a la newsletter


22@Network bcn participa en la sessió “Repensem el 22@”, per definir els reptes socials, econòmics i urbanístics del 22@

Secretaria Comunicació,

L’Associació d’Empreses i Institucions 22@Network bcn, formada per més de cent empreses i institucions, participa activament en el procés participatiu per definir els reptes socials, econòmics i urbanístics del 22@.

22@Network bcn ha participat en la sessió “Repensem el 22@”, celebrada aquest passat dissabte a MUHBA Oliva Artés al Parc del Centre del Poblenou, amb l’objectiu de fer balanç de la situació actual del districte i repensar conjuntament una estratègia davant els reptes del present i del futur.

La presentació de l’acte ha estat a càrrec de la Regidora de Participació, Gala Pin; i del Regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom. A continuació ha tingut lloc la Taula rodona “Expectatives i reptes del procés”, que ha comptat amb la Intervenció d’agents vinculats a diferents àmbits del territori. Per part de l’associació hi ha participat en David Casals, director de Casals Online, pime de marketing digital instal·lada al districte i membre de 22@Network, a més de veí del barri.

A continuació han tingut lloc diferents grups de debat de diagnosi inicial del 22@ per tal d’identificar els elements rellevants a repensar.

Aquest procés participatiu es vehicula també a través de la plataforma Decidim.Barcelona per garantir la seva transparència, traçabilitat i efectivitat. A més de la primera fase informativa, “Repensem el 22@” s’estructura en tres fases de participació més (diagnosi, debat i retorn) i està previst que finalitzi el maig del 2018.

Les principals demandes que s’han detectat són el foment d’habitatge assequible i de la mobilitat a peu, així com la finalització de la remodelació de l'Eix Pere IV.

Després de la presentació del procés, es realitzarà una diagnosi de les necessitats quotidianes del veïnat i dels diversos agents del territori seguint una metodologia oberta i inclusiva que garanteixi la participació real de la ciutadania. Un cop establertes les necessitats i reptes actuals del 22@, s’elaborarà una proposta estratègica compartida formada per propostes d’actuació, mesures i accions en els àmbits social, cultural, econòmic, urbanístic i de mobilitat.

L’Ajuntament de Barcelona va crear el març de 2017 la Comissió de Coordinació del 22@ amb tres objectius: reactivar una transformació urbana de l’àmbit del 22@, consolidar Barcelona com a capital de la innovació i l’emprenedoria, així com enfortir la relació amb el territori del Poblenou i els agents socials de Sant Martí. La Comissió de Coordinació està formada per la Regidoria del Districte de Sant Martí, la Direcció de l’Àrea d’Ecologia Urbana i Mobilitat i la Regidoria d’Empresa i Turisme de l’Ajuntament.

L’associació d’Empreses i Institucions 22@Network bcn forma part de la Comissió Ampliada del 22@, formada per diversos agents socials i econòmics com són la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona, la Taula veïnal de l’Eix Pere IV, l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou, la

Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), la Fundació b_TEC Campus Diagonal Besòs Consorci del Besòs, el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona.

L’Associació 22@Network bcn està compromesa amb la dinamització del districte de la innovació 22@, que facilita la integració de les organitzacions i els seus professionals a les dinàmiques del 22@, fomenta la interacció i treballa per un teixit productiu ric, complex i dinàmic al districte de la innovació.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies