Subscriu-te a la newsletter


08 octubre 2020

European Green Deal. Workshop de preparació de propostes.

European Green Deal. Workshop de preparació de propostes.

La Comissió Mixta (Empresa i Medi Ambient, Innovació-Indústria 4.0) s'alien per treballar conjuntament, amb les empreses i entitats del districte 22@, en la nova estratègia de creixement europeu amb l'objectiu de generar propostes col·laboratives de projectes entre els diferents agents de l' ecosistema. Aquesta tindrà lloc dijous 8 de 8.45 a 11.30 am

El Pacte Verd Europeu (European Green Deal) és un acord promogut per la Comissió Europea, que inclou diferents accions concretes per garantir una estratègia de creixement econòmic per a Europa, i impulsar la innovació i la competitivitat sobre la base d'una economia respectuosa amb el medi ambient. Algunes de les prioritats del Pacte Verd Europeu són:

  • renovar els edificis per millorar l'eficiència energètica, ja que actualment suposen el 40% del consum d'energia.
  • promoure la mobilitat sostenible i el transport més net i eficient, actualment el 25% de les emissions procedeixen de la UE.
  • apostar per la indústria sostenible, adaptar els processos i estimular la producció circular per generar zero emissions, tan sols el 12% dels materials utilitzats procedeix del reciclatge i suposa el 20% de les emissions de la UE.

Segons estimacions de la pròpia Comissió Europea, l'aplicació de les polítiques plantejades en el Pacte Verd Europeu generaria 1,2 milions de llocs de treball a la UE, aproximadament 200.000 a l'Estat Espanyol, augmentant un 0,5% el PIB de el continent durant la propera dècada.

Una oportunitat, per als diferents agents de districte 22@, de transformar els reptes climàtics i mediambientals en oportunitats de negoci que mostrin com la innovació, la tecnologia i la investigació poden proporcionar solucions concretes per a les principals prioritats del Pacte Verd Europeu.

Agenda

08.45 h. BENVINGUDA A LA  COMISSIÓ MIXTA. 

  • Teresa Batlle (Presidenta de la Comissió d’Empresa i Medi Ambient | Arquitecta a Pich Architects) i Antoni Paz (President de la Comissió Innovació-Industria 4.0 | Director Executiu a KIM)

09.00 h.  COM CONSTRUÏM UN PROJECTE EUROPEU MEDIAMBIENTAL E INNOVADOR AL 22@?

  • Presentació d’un exemple concret, el projecte mediambiental e innovador amb experiència al 22@: Drive 0 – Mitjaneres Verdes  (https://www.drive0.eu/) .   (Zuzana Prochazkova |  Arquitecta responsable departament I+D+i a Pich Architects)
  • Coneix quins són els eixos, objectius i oportunitats de finançament europeu que ens ofereix l’ European Green Deal . ( Jordi Gasset | Project Manager a KIM; Isaac Matamoros | Project Manager a KIM)

09.45h.  DINÀMICA D’IDEACIÓ SOBRE EL EUROPEAN  GREEN DEALCom els diferents agents del districte 22@ ens hi podem sumar?

Aquesta dinàmica virtual amb caràcter participatiu i format online ofereix l’oportunitat de compartir coneixement e idees sobre els diferents eixos del European  Green Deal. Posteriorment,  a partir de les idees obtingudes de la sessió, es podran generar propostes de projectes en conjunt, entre les empreses i entitats, amb impacte al districte 22@ i Europa.

11.15h. CONCLUSIONS  I TANCAMENT DE LA COMISSIÓ MIXTA 

  • Teresa Batlle (Presidenta de la Comissió d’Empresa i Medi Ambient | Arquitecta a Pich Architects) i Antoni Paz (President de la Comissió Innovació-Industria 4.0 | Director Executiu a KIM)


ARTICLE: Green Deal: 1 billón de euros en la siguiente década para hacer la economía productiva más sostenibleInformació

Data


dj., 08 octubre 2020 08:45 - 11:30


Lloc:


Online


Afegir al calendari 2020-10-0808:45 2020-10-0811:30 Europe/Madrid European Green Deal. Workshop de preparació de propostes. Online
Aquest esdeveniment ha vençut
Modificar cookies