Subscriu-te a la newsletter


21 maig 2020

22@WEBINAR: SOSTENIBILITAT AMBIENTAL

22@WEBINAR: SOSTENIBILITAT AMBIENTAL

LINK ACCÉS AL WEBINAR: 

https://associacioempreseseinstitucions22arrobabcn.my.webex.com/associacioempreseseinstitucions22arrobabcn.my/j.php?MTID=m8ad6cca903acc8360c9c0d12e018ea8c
La nostra actual situació de pandèmia i confinament ens ha donat prou evidències que hem de tendir cap a un equilibri ambiental, social i econòmic. Ja és urgent encarar les nostres accions cap a una sostenibilitat mundial i local.

En aquest sentit, les Nacions Unides, des de la interacció de la societat civil i el govern, ens ha marcat 17 Objectius -els tan discutits ODS- que les Agendes 2030, redactades localment, han d'anar implementant.

Ens toca a les empreses des del coneixement, la capacitat tècnica i la tecnologia ajustar les nostres directrius per fer-ho possible, no només per encarar el futur, sinó també perquè se'ns exigirà i es mobilitzaran tots els recursos públics i privats en aquesta direcció.

És per aquest motiu que diverses de les comissions del 22@NETWORK s'han mobilitzat per fer una sèrie de webinars dedicats a la sostenibilitat. La Comissió d'Empresa i Medi Ambient, el 21 de maig, ens explicarà sobre la sostenibilitat ambiental. La Comissió d'Innovació, el 18 de juny, sobre la sostenibilitat econòmica. I tancarà el cicle la Comissió RSC, el 16 de juliol, amb la sostenibilitat social.

El primer webinar, que tractarà sobre sostenibilitat ambiental, i que es troba dins la nova sèrie de webinars sobre sostenibilitat, es celebrarà el dijous 21 de maig a les 12h, i es centrarà en l'economia circular i la nostra capacitat de resiliència. Coordinada per la Comissió d'Empresa i Medi Ambient de 22@NETWORK, presidida per Picharquitects/Pich-Aguilera.

El confinament ens ha permès viure amb el producte, el recurs entrant i el recurs sortint. El recurs i el residu han pres a la nostra quotidianitat una consciència vital de la seva necessària gestió i impacte.

Per què no debatre a nivell local sobre els nostres recursos bàsics i la gestió dels nostres residus? Per què no aprofundir en els nostres espais habitats? Per què no repensar els nostres edificis com a banc de materials? Podem pensar en nous models que generin nous serveis, nous llocs de treball i una cura pel nostre mitjà local, que és també universal?

L'"European Green Deal", el Pla Nacional Integrat d'Energia i Clima (PNIEC), ens parla d'una economia productiva més sostenible en el temps. Caminar en aquest sentit és un repte local, nacional i internacional. Des de la col·laboració pública i privada podem repensar les nostres ciutats i els nostres edificis.

Moderació: 

  • Teresa Batlle Pagés, presidenta de la comissió d'Empresa i Medi Ambient de 22@NETWORK i arquitecta sòcia de Picharchitects/Pich-Aguilera.

Ponents:

  • Dolors Febles. Directora de Projectes i obres del Institut Municipal d’Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona.
  • Howard Pierce. Soci Fundador d'Urban Input. 
  • Miquel Vidal. Coordinador d'Economia Circular de “Formació i Treball”.

Informació

Data


dj., 21 maig 2020 12:00 - 13:00


Lloc:


Webinar


Afegir al calendari 2020-05-2112:00 2020-05-2113:00 Europe/Madrid 22@WEBINAR: SOSTENIBILITAT AMBIENTAL Webinar
Aquest esdeveniment ha vençut
Modificar cookies