LA COMISSIÓ


La comissió d'ODS, presidida per Natàlia Valenzuela de Fundació IRES, té com a objectiu fer del districte un territori socialment responsable. Implicar-se en els problemes del districte i lligar l'acció de RSC de l'associació als objectius de desenvolupament sostenible, ODS.

Al setembre de 2015, i amb l’acord històric de 193 països, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible i els seus 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS), com a instrument global amb un ampli abast i una importància sense precedents.

Com a compromís mundial, busca que tots els estats es proposin fermament posar fi a la pobresa i la fam, a combatre les desigualtats, protegir els drets humans, especialment de les persones més excloses i de major vulnerabilitat, promoure la igualtat de gènere i l’empoderament de les dones i les nenes, construir societats pacífiques, justes i inclusives i garantir una protecció resilient del planeta i dels seus recursos naturals.

Els ODS són disset objectius de caràcter ambiental, social i econòmic que guien la implementació de l’Agenda 2030. Tots els objectius estan molt relacionats: per avançar en un cal avançar també en d’altres. Volen ser unes fites concises, fàcils de comunicar, orientades a l’acció i aplicables a tots els països.

Els 17 ODS són: 


Objectius de la comissió:

 • Implicar a tots els membres de l'associació en les necessitats del districte i fer-lo socialment responsable.
 • Voluntariat 22@
  • Programa de Responsabilitat Social Corporativa format per accions puntuals i accions continuades promogudes per la Fundació Jaume Batlle, la Fundació Formació i Treball i la Fundació IRES.
 • Repte 22@
  • Sèrie d’objectius que s’estableix a l'associació junt amb alguna fundació per tal de treballar en l’aspecte més social del districte.
 • Repte connectem oportunitats
  • Repte que pretén acabar amb la bretxa digital. 
 • Desembre solidari
  • Esdeveniment solidari per a recaptar fons per a les fundacions de l'associació.
 • Efecte Talent

PRÒXIMS WEBINARS


ÚLTIMS WEBINARS


Feb.
5

Coneix el pla de la Comissió RSC del 22@NETWORK BCN pel 2021. Acompanya'ns a la primera reunió de l'any que se celebrarà el divendres 5 de febrer a les 12h via Zoom.

Inscriu-t'hi

La primera reunió de l'any de la comissió de Responsabilitat Social Corporativa es celebrarà el divendres 5 de Febrer a les 12h via Zoom.

Ordre del dia - Presentació pla comissió RSC 2021:

• Pla de Voluntariat Online

• Reptes 22@

• Nou workshop ODS


Oct.
2

La propera reunió de la Comissió RSC tindrà lloc el divendres 2 d'octubre de 12 a 13h en format virtual (plataforma per confirmar).Inscriu-t'hi

La propera reunió de la Comissió RSC tindrà lloc el divendres 2 d'octubre de 12 a 13h en format virtual (plataforma per confirmar).

En aquesta sessió es tractaran els següents punts: 

 • Premi Quatre Cantons 
 • Article Guia Poblenou 
 • Segona sessió ODS 
 • Informe Pla estratègic 
 • Acte "Desembre solidari" 


ACTE DISPONIBLE NOMÉS PER A SOCIS


Abr.
14

La propera Comissió MIXTA (Responsabilitat Social Corporativa i Innovació) tindrà lloc el dimarts 14 d'abril a les 10h via webinar. 

Inscriu-t'hi

La propera Comissió MIXTA (Responsabilitat Social Corporativa i Innovació) tindrà lloc el dimarts 14 d'abril a les 10h via webinar. 

Les comissions de RSC i Innovació del 22@Network s'uneixen en el XII Seek and Solve Meeting per conèixer quin interès estratègic existeix i quines mesures i accions, relacionades amb els ODS, s'estan incorporant al teixit empresarial i la xarxa acadèmica de districte. Amb la col·laboració de l’empresa Vector5, especialitzada en la integració de la RSC en entitats i empreses, dinamitzarem un espai on compartir i conèixer eines i beneficis d’incorporar els ODS a l’estratègia empresarial. T’esperem per impulsar projectes i iniciatives innovadores que afectin a l'entorn empresarial i social del districte 22@.

AGENDA

10.00h. BENVINGUDA A LA 2na COMISSIÓ MIXTA: RSC I INNOVACIÓ 

Natalia Valenzuela (Presidenta de la Comissió de RSC | Directora de la Fundació IRES) i Antoni Paz (President de la Comissió Innovació | Director Executiu a KIM)

10.10h. PER QUÈ LA RSC I LA INNOVACIÓ SÓN ESSENCIALS PER IMPULSAR LA INCLUSIÓ DELS ODS A LA ESTRATÈGIA EMPRESARIAL?

Laura Esquivel (Directora Adjunta Fundraising i Relacions estratègiques a la Fundació IRES) i Aintzane Morales (Communication & Innovation specialist a KIM)

10.20h. XII SEEK AND SOLVE MEETING: COM INTEGRAR ELS ODS EN UN ENTORN COM EL 22@? EINES ESTRATÈGIQUES i BENEFICIS D’INTEGRAR ELS ODS A L’ESTRATÈGIA EMPRESARIAL I CONTRIBUIR ALS REPTES DE L’AGENDA 2030 

Participació d’empreses de diferents sectors: tecnològic, acadèmic, social, entre d’altres amb conclusions i debat. Amb el suport de l’equip de Vector5 es realitzarà una dinàmica online per resoldre els reptes de com afrontar una gestió equilibrada , econòmica, social i ambiental, que suposa la integració dels ODS en l’entorn empresarial.

11:30h.CONCLUSIONS I DEBAT: POT L’AGENDA 2030 SER EL FULL DE RUTA PER ASSOLIR ELS REPTES DE PRESENT I FUTUR DEL 22@? 


Feb.
7

La primera  reunió de l'any de la Comissió RSC tindrà lloc el divendres 7 de febrer de 12 a 13.30h al  Porta 22 de Barcelona Activa (Carrer Llacuna, 162, 164), a la Sala Món. 

Ordre del dia i assistents

La passada reunió de la Comissió de RSC va tenir lloc el divendres 7 de Febrer de 12 a 13.30h a Porta 22 de Barcelona Activa. 

Primerament, Natàlia Valenzuela, presidenta de la Comissió de RSC i directora de la Fundació IRES, va donar la benvinguda a la comissió i va iniciar fent una valoració del que ha succeït des de la Comissió al 2019. Es van repassar les accions de RSC impulsades: 

 • Pla de Voluntariat
 • Repte 22@: apadrina un tutelat 
 • Desembre solidari:
  • Afterwork Xmas Edition 
  • Campanya de recollida de roba 

Tothom va valorar positivament totes les accions i es va decidir continuar amb aquestes de cara al 2020. A més, es va tornar a exposar certes accions pel coneixement de persones que assistien a una reunió la comissió per primera vegada. 

A continuació, es va plantejar el Pla estratègic de la Comissió per aquest 2020: 

 • Pla de Voluntariat: Augmentar la participació en un 200%
 • Agenda 2030
  • ODS i 22@Network
  • Catàleg de bones practiques 
 • Esdeveniment solidari: Consolidar acció solidària transversal 
 • Apropar acció social a l’estratègia RSC: Formes, beneficis i implicacions de les col·laboracions

Per finalitzar, Alfons Hernández de Barcelona Activa, va presentar el Programa de Empreses Responsables 2020 com un recurs per a les empreses que busquen integrar la RSC a la seva estratègia de creixement. A més, vam comptar amb la presencia d’una empresa participant de la passada edició, els quals van exposar com han aplicat la RSC a la seva empresa. 

Aquí podeu consultar la presentació de la comissió. 

 


Oct.
25

El proper divendres 25 d'octubre de 12.30 a 13.30 tindrà lloc una nova reunió de la Comissió de RSC a Casal La Llacuna (C/ Bolívia, 49), on es realitzarà Focus Group: Desembre solidari. 

Ordre del dia i assistents

El passat divendres 25 d’octubre va tenir lloc una nova reunió de la Comissió de RSC enfocada en debatre diverses accions solidàries per realitzar durant el mes de desembre, el mes solidari del 22@Network Bcn

En aquest Focus Group es van valorar diverses activitats que fossin de caràcter transversal i així poder motivar a aquelles que no s’hagin apropat mai. 

Algunes d’aquestes activitats van ser els contenidors de recollida de roba de la Formació i Treball, acció que es va decidir que fos paral·lela a qualsevol altre acció (més informació). 

Per altra banda, es va valorar el realitzar una cursa solidaria, però es va descartar ja que es necessiten mínim tres mesos per organitzar-la. S’ajorna per proposar-ho de realitzar de cara al 2020. Seguint en aquesta línia es va plantejar realitzar una passejada solidaria pel districte, aturant-nos en diverses entitats explicant cada una quina tasca realitzen. Finalment, es va descartar per dificultats per organitzar-ho. 

Una altra possibilitat va ser la realització d’una cistella solidaria durant tot el mes de desembre, on les persones poguessin anar donant. 

Finalment, es realitzarà un esdeveniment solidari dins del marc dels Afterworks anomenat AFTERWORK XMAS EDITION. Ja estan les inscripcions obertes, així que no dubteu en apuntar-vos. 

 


Set.
19

La passada reunió de la Comissió de RSC va tenir lloc el dijous 19 de septembre de 9h a 10.30h al Casal de Barri La Llacuna (C/Bolívia, 49).  Es van tractar temes com el Voluntariat 22@ o els reptes 22@. 

Ordre del dia i assistents

La passada reunió de la Comissió de RSC tva tenir lloc el dijous 19 de septembre de 9h a 10.30h al Casal de Barri La Llacuna, (C/Bolívia 49). 

L'ordre del dia va ser el següent:

- Seguiment programació ODS 2018 - 2020

Es va fer un repàs a la programació dels ODS. Fent una explicació on es trobava cada punt i quines accions s'havien pres. Es va comentar com al llarg de l'any, s'ha de treballar en certs aspectes com els plans d'igualtat. Finalment, vam comentar com al voltant de juny hauríem de presentar un informe avaluant si s'ha complert la programació o no, i presentar una nova programació de cara al 2021 - 2023.

Voluntariat 22@

Es presenta el nou programa de Voluntariat 22@, exposant com està organitzat i quin tipus de mitjans farem servir. Es comenta la preocupació de que no tothom llegeix els newsletter, per això, hauríem de donar més visibilitat a aquest projecte en tots els actes i comissions que es facin des de l'associació. A més, de la creació de cartells per col·locar a les empreses, i així, facilitar el màxim possible la difusió del programa. 

És debat el nombre de persones que haurien de participar per avaluar l'èxit del programa. S'afegeix la importancia de donar una formació als voluntariats, aspecte que s'està encarregant l'associació. 

- Reptes 22@

Per una banda, es comenta el Repte 22@, Beques Click. Les representants de la Fundació IRES exposen que estan molt contentes amb els resultats, pero volen continuar treballant en el repte. Es plantegen començar a potenciar el nivell individual, per arribar als treballadors. 

La Fundació Jaume Batlle Bigas ens torna a presentar el seu repte 22@ per aquest any. Consisteix en una sèrie d'accions d'apadrinament per 22 casos diferents. 

- Desembre - Mes solidari

S'afegeix aquest últim punt al ordre del dia per organitzar algun tipus d'activitat durant el mes de desembre. Es comenta la possibilitat de repetir l'acció del any passat, una caixa de joguines. Altres idees són la possibilitat de fer una cursa solidària d'uns 5 km pel districte, es consultarà la viabilitat de temps per organitzar-ho. Per últim, s'acorda en col.locar contenidors de ropa, que poden provenir de la Fundació Formació i Treball, a les empreses del districte perquè facin donacions. 

ACTE DISPONIBLE NOMÉS PER A SOCIS


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies