COMISSIONS

INNOVACIÓ

REUNIONS


Maig
29

La passada reunió de la Comissió d'Innovació i el quart Seek and Solve Meeting van tenir lloc el dimecres 29 de maig a Strands(C/ Almogàvers, 119).

Ordre del dia i assistents

La passada reunió de la Comissió d'Innovació i el quart Seek and Solve Meeting van tenir lloc el dimecres 29 de maig a Strands(C/ Almogàvers, 119).

Strands com a empresa protagonista de la trobada va exposar el model d'innovació de l'organització i va recalcar la importància del saber transformar reiterades vegades fins a trobar el nínxol de mercat que permeti la creació de solucions disruptives amb impacte positiu en la societat. Com a conclusió de la trobada, es va reflexionar sobre les oportunitats i les tendències disruptives que ofereix la indústria fintech i com aquestes afectaran a l'usuari final.

Agenda:

8.45h. Obertura Seek and Solve Meeting 

• Antoni Paz- President de la Comissió Innovació, Director Executiu de KIM.

9.00h. Benvinguda Strands

 • Eric Brieva – CEO Strands

9.20h. Model d'innovació de Strands

 • Albert Morales- VP Product Management. (Com generar oportunitats i serveis innovadors en fintech, el model de Strands en detall)

9.40h. Tendències tecnològiques

 • Pablo Reyes- VP Engineering. (Què tecnologies esperem al sector fintech el 2020. Tecnologies potencialment disruptives)

10.00h. Debat 

10.15h. Reunió ordinària: Comissió d'Innovació (Valoració del 1r trimestre i resultats d'innovació dels seek and solve)

10.30. Esmorzar networking


Seek and Solve Innovation Meetings 2019: Key Facts, Membres i Reunions


Abr.
30

La passada reunió de la Comissió d'Innovació ta tenir lloc el dimarts 30 d'abril a Zurich Technology Delivery Center (C/ Bac de Roda, 58) i es va celebrar el tercer Seek and Solve Meeting, amb Zurich com a protagonista. 

Ordre del dia i assistents

La passada reunió de la Comissió d'Innovació i el tercer Seek and Solve Meeting van tenir lloc el dimarts 30 d'abril a Zurich Technology Delivery Center (C/ Bac de Roda, 58).

Agenda:

8.45h. Obertura Seek and Solve Meeting 

9.00h. Benvinguda Zurich Technology Delivery Center

 • Francesco Provera, TDC Business Development Manager: Introducció del Zurich TDC

9.20h. Zurich Technology Delivery Center

 • Oscar Escudero, Head of the Barcelona Digital Delivery Center: Presentació del Zurich TDC
 • Gloria Lozano, Enterprise Business Transformation Manager: Internet of Things

10.00h. Debat 

10.15h. Reunió ordinària: Comissió d'Innovació

10.45h. Esmorzar networking


Seek and Solve Innovation Meetings 2019: Membres, Reunions i Key Facts


Març
26

L'última reunió de la Comissió d'Innovació va tenir lloc lloc el dimarts 26 de març a les oficines d'Amazon (Carrer Tànger, 76) i es va celebrar el segon Seek and Solve Meeting, amb Amazon i Bestiario com a protagonistes.

Ordre del dia i assistents

L'última reunió de la Comissió d'Innovació va tenir lloc lloc el dimarts 26 de març a les oficines d'Amazon (Carrer Tànger, 76) i es va celebrar el segon Seek and Solve Meeting, amb Amazon i Bestiario com a protagonistes.

Agenda:

8.45h. Obertura Seek and Solve Meeting 

9.00h. Benvinguda Amazon

 • Hugo Zaragoza, Senior Applied Science Manager

9.20h. Bestiario: Visualització de dades

 • Raimon Miranda, soci fundador i Bussines Developer

10.00h. Debat - Amb la participació de

 • Jose Aguirre, CEO a Bestiario

10.15h. Reunió ordinària: Comissió d'Innovació

10.45h. Esmorzar networkingSeek and Solve Innovation Meetings 2019: Membres, Reunions i Key FactsFeb.
25

A la reunió de la Comissió d'Innovació que va tenir lloc el dilluns 25 de febrer a Bosch (Carrer de Sancho de Àvila, 80) es va celebrar el primer Seek and Solve Meeting, protagontizat en aquest cas per BOSCH i la indústria 4.0.

Ordre del dia i assistents

Acta de la Reunió de la Comissió d’Innovació del  22@network del passat 25 de febrer:

 • Benvinguda del President de la Comissió d’Innovació als  assistents i agraïment a Bosch
 • Inici  del Seek  and Solve Meeting, una dinàmica en la qual l’entitat protagonista presenta les seves iniciatives relacionades amb la innovació i posteriorment es realitza un debat entre assistents i ponents, amb l'objectiu de generar projectes innovadors i sinergies. Bosch va ser el primer protagonista i va centrar les seves intervencions en la Indústria 4.0.
 • Visita a les instal·lacions i petites càpsules formatives per part dels treballadors de Bosch
 • Reunió ordinària de la comissió
 • Esmorzar networking

Els punts més destacats van ser els següents:

 • Es va realitzar una presentació de les activitats i projectes d’innovació impulsats per Bosch, que es troba a disposició dels membres de la Comissió en format powerpoint.
 • Es va explicar el model d'Innovació i Emprenedoria que s’està executant a Bosch. Com a novetat es destaca que Bosch, a nivell mundial, realitza un concurs d’intraemprenedoria amb un reconeixement a les millors idees.
 • Projectes iniciats des de Bosch i cerca de col·laboracions: Estan buscant el desenvolupament de nous mercats per motors elèctrics i crear nous productes amb les capacitats tecnològiques actuals. Per altra banda, els responsables de Bosch assenyalen que utilitzen el Programa H2020 com a eina de col·laboració amb centres tecnològics, universitats i altres empreses.

Pel que fa a la reunió ordinària de la Comissió d'Innovació, els temes tractats van ser:

 • Estat de situació del segell IP22@. El President de la Comissió, Antoni Paz, va explicar que hi ha 3 projectes que han passat la pre-avaluació i que ara serà el Comitè d’avaluació qui farà l’avaluació intensiva. Un cop finalitzada, la Junta Directiva del 22@Network elaborà la proposició de concessió (o no) del label IP22@ per a aquests projectes.
 • Barcelona Innovation Council. S’informa als membres que el 22@network està llançant la iniciativa de crear un consell específic d’Innovació que traspassi les fronteres de 22@ i serveixi com a espai de pensament i reflexió de com fer més i millor Innovació a la ciutat exportant el seu model.
 • Calendari comissions. A sol·licitud dels membres de la Comissió, s’ha elaborat un calendari anual de la Comissió d’innovació que inclou els Seek&Solve Meetings previstos amb les seves temàtiques i l’empresa protagonista/host de cada reunió de Comissió:
CALENDARI

25-feb

BOSCH
Industria 4.0
Bosch

26-mar

AMAZON + BESTIARIO
Dades + Visualització
Amazon

30-abr

ZURICH
Tecnologies Disruptives
Zurich Innovation Lab

29-may

STRANDS
Blockchain + Fintech
Strands

26-jun

CISCO
Transformació digital
CISCOEn breu s’informarà de les dates de les comissions de setembre, octubre i novembre que estan previstes realitzar a PMMT, AGBAR i CUATRECASAS


Seek and Solve Innovation Meetings 2019: Membres, Reunions i Key Facts


Nov.
28

La propera reunió de la Comissió d'Innovació tindrà lloc el dimecres 28 de novembre de 9h a 10.30h a la Fundació KIM BCN. Revisarem el pla de la comissió pel 2019-2020 i la relació amb la resta de comissions.

ACTE DISPONIBLE NOMÉS PER A SOCIS.

Ordre del dia i assistents

A continuació veieu un resum dels punts tractats a la reunió:

1. REFLEXIÓ AL VOLTANT DE LA COMISSIÓ

Antoni Paz fa un repàs del que han estat els darrers dotze mesos de la Comissió d’Innivació del 22@. Com a partir del potencial innovador existent al 22@, es van plantejar tot un seguit de objectius a treballar des de la comissió a partir de la necessitat de donar major visibilitat i rellevància a la innovació com a factor de competitivitat i creixement empresarial i element singular i fundacional de la filosofia 22@ Barcelona.

Amb aquest objectiu, s’ha anat consolidant un grup sòlid al voltant de la Comissió que creix i es consolida dia a dia.

Fins a aquest moment, l’activitat principal ha estat orientada a fomentar i donar a conèixer la innovació que és du a terme en el si del 22@. Concretant-se en la crida per a la innovació del 22@ Network “El distintiu IP22@”. Un distintiu de qualitat per a projectes innovadors amb impacte en el districte, com a manera d'acompanyar i posar en valor aquells projectes transformadors que són un reflex de la potència de l'ecosistema 22@.

2. PLA DE LA COMISSIÓ D’INNOVACIÓ 2019-2020

El pla de la Comissió per als propers 12 mesos s’estructurarà al voltant de 3 grans eixos:

 • Eix 1: Potenciar el distintiu del 22@ per projectes innovadors amb impacte al 22@ o generats a l’entorn del 22@
 • Eix 2: Col·laborar amb l’ecosistema per generar projectes col·laboratius entre empreses “tractores”-emprenedors-centres de recerca i tecnològics i universitats
 • Eix 3: Aprenentatge i promoció de la innovació al districte

Eix 1:  Potenciar el distintiu del 22@ per projectes innovadors amb impacte al 22@ o  generats a l’entorn del 22@ 

En aquest sentit, es remarca que la primera convocatòria, que tanca el proper 15 de gener, disposa a hores d’ara de 3 projectes.

Tot i tractar-se d’una primera convocatòria, que servirà de pilot, és vol incrementar el nombre. Establint com objectiu de disposar d’un total de 10 projectes amb distintiu 22@ pel juny de 2019.

Eix 2:  Col·laborar amb l’ecosistema per generar projectes col·laboratius entre  empreses “tractores”-emprenedors-centres de recerca i tecnològics i  universitats

En aquest sentit, es treballarà en col·laboració amb:

 • Comissió d’emprenedoria i Comissió de talent per:

1. Llençar reptes per part de les empreses “tractores” per tal que puguin ser respostos per l’ecosistema innovador del 22@

2. Presentació de projectes innovadors/start ups a empreses amb l’objectiu doble de conèixer els projectes i en rebre el feed-back sobre l’impacte real de les iniciatives

Es presenta l’exemple de Start4BIG, un projecte digital, obert i multisectorial nascut per atreure start-ups, tant nacionals com a internacionals, que desenvolupin solucions disruptivas i resolguin diferents reptes plantejats amb l'objectiu de millorar l'experiència dels seus consumidors i, en general, facilitar el dia a dia de les persones engegat per Aigües de Barcelona, CaixaBank, Naturgy, Seat y Telefónica.

 • Col·laborar amb la Comissió d’Universitats i transferència de tecnologia per conèixer l’oferta dels proveïdors tecnològics del 22@

Els assistents debaten i troben certs punts d’acord al voltant de com estructurar aquest tipus d’activitat, com ara, la importància d’identificar espais on dur a terme aquestes activitats de co-creació, la necessitat de tenir ben identificats els reptes per arribar a solucions (SMART), el fet que siguin el més transversal possibles de manera que fomenti la col·laboració oberta, la importància de identificar finançament o punts de contacte amb inversors, etc.

Eix 3:  Aprenentatge i promoció de la innovació al districte

Amb l’objectiu de promocionar i facilitar el coneixement al voltant de la innovació entre els agents del 22@, des de la Comissió es proposa que les reunions de la Comissió de innovació es desenvolupin conjuntament amb la realització de “Seek and Solve Innovation meetings” que previs a la reunió de la Comissió, serveixin com a generadors de continguts i promoció de la innovació de les empreses del 22@ i membres de la Comissió d’innovació.

Aquest tipus d’introducció a la Comissió d’Innovació, girarà al voltant de 3 temàtiques principals i que les empreses membres de la Comissió d’innovació puguin escollir fer una reflexió o presentació sobre:

 • Models d’innovació. Com les companyies o institucions innovadores organitzen el seu model de innovació
 • Ecosistemes d’innovació. Experiències rellevants en la gestió dels stakeholders amb impacte a la ciutat i al 22@
 • Innovació disruptiva i tendències tecnològiques. Presentacions de tecnologies o aplicacions tecnològiques concretes que tinguin impacte o es generin al 22@

S’acorda que aquesta activitat estarà oberta a tots els membres del 22@, i que es pot celebrar aprofitant les reunions de la pròpia comissió.

Calendari  1er semestre 2019

Es realitzarà un calendari fix de les reunions de la Comissió d’Innovació convinat amb els Seek and Solve Meetings. Aquest calendari es realitzarà durant el mes de desembre i es poosarà a disposició de les empreses del 22@.Jul.
6

La propera reunió de la Comissió d'Innovació tindrà lloc el divendres de juliol de 9h a 10.30h a la Fundació KIM BCN. Revisarem el pla de promoció i comunicació del IP22@, repassarem l'assemblea general del 7 de juny,  i altres punts de l'ordre del dia.  

ACTE DISPONIBLE NOMÉS PER A SOCIS.

Ordre del dia i assistents

La darrera reunió de la Comissió d'Innovació va tenir lloc el divendres 6 de juliol de 9h a 10.30h a la Fundació KIM BCN. 

Els punts a tractar van ser els següents:

1. Benvinguda als membres de la Comissió 

2. Repàs Assemblea General del 7 dia de juny

a. Seguiment de la crida a l’acció

3. IP22@

a. Pla de promoció i comunicació

4. AltresJuny
1

La propera reunió de la Comissió d'Innovació tindrà lloc el divendres 1 de juny de 9h a 10.30h a la Fundació KIM BCN. Revisarem el Minisite del IP22@, la Guia d'Indicadors d'Avaluació i altres punts de l'ordre del dia.  

ACTE DISPONIBLE NOMÉS PER A SOCIS.

Ordre del dia i assistents

Aquests van ser els punts tractats a la reunió de la Comissió d'Innovació celebrada l'1 de juny:

1. Minisite del IP22@

a. Revisió i validació dels continguts 

b. Revisió i validació del procés de registre

Antoni Oliva presenta a la resta de participants el minisite XARXA IP on es dona a conèixer què és la XARXA IP i el distintiu IP 22@.

El Manual d’ús del Distintiu   IP22@ es troba ja disponible per tal de donar a conèixer les condicions de gestió i ús del distintiu.

Seguidament es passa a presentar formulari online. S’acorda aclarir els idiomes (català, castellà i anglès) en els quals es podran presentar les candidatures. Així con la conveniència de adequar el registre al nou Reglament (UE) 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016, relatiu a la protecció de les persones físiques pel que fa al tractament de dades personals i a la lliure circulació d'aquestes dades i pel qual es deroga la Directiva 95/46/CE (Reglament general de protecció de dades).

2. Revisió de la Guia d’Indicadors d’Avaluació

a. Indicadors

b. Suport als avaluadors

Es presenta la Guia d’Indicadors d’Avaluació on es descriuen els codis, compromisos i valors que han de regir el funcionament dels avaluadors. També es presenten els indicadors específics per a cadascun dels diferents Criteris d’Avaluació. Respecte a la seva ponderació, la Fundació KIM s’encarregarà de fer un anàlisi i proposta de ponderació pels indicadors específics.

En aquest sentit, en Raul Sánchez Adell, aportarà exemples d’indicadors i barems de ponderació dels mateixos que Barcelona Activa fa servir en els seus processos d’avaluació de contractació pública. Conjuntament amb la primera aproximació presentada en anteriors reunions de la Comissió, serviran de base per a l’elaboració de la Guia per a l’Avaluació de Propostes. Aquesta guia permetrà als membres del Comitè d’Avaluació disposar d’uns paràmetres clars per a l’avaluació de projectes. Alhora que recollirà les propostes de millora sorgides al final de cada procés d’avaluació.

La composició del Comitè d’Avaluació  a hores d’ara conformen:

Comissionat

Membre avaluador

AGBAR

Maria Monzó

Bcnactiva

Raul Sánchez

EURECAT

Gemma Battle

Grup ICA

Alberto Mora

KIM

Antoni Paz


3. Llançament de la convocatòria

S’aprova la disseminació de l’apertura del primer període  de presentació de propostes a través del newsletter del 22@NETWORK BCN del proper dimarts 5 de juny, així com també mitjançant les diferents xarxes socials de l’Associació sota el hashtag #22IP.

S’acorda que per a aquesta primera convocatòria el període de presentació  anirà des de la dada d’apertura (7 de juny) fins a la primera quinzena de gener que es realitzarà l’avaluació, per tal de disposar del temps suficient.

4. Preparació de l’Assemblea General del 7 dia de  juny-6a CONVENCIÓ EMPRESARIAL DEL 22@ - ARE YOU THERE?

Es recorda les persones participants que, el proper dijous 7 de juny, tindrà lloc la 6ª Convenció Empresarial del 22@.

Antoni Paz fa una breu explicació de l’agenda prevista i explica l’objectiu i funcionament de Les crides a l'acció de 22@Network bcn 2018. Es presentaran 6 crides a l’acció. Una de les quals, serà la de la pròpia XARXA IP.

Les crides, consistiran en un breu speech (2mins.) on l’orador/a donarà a conèixer l’objectiu i canals proposats per cadascuna de les Comissions que integren el 22@ NETWORK BCN.

Per part de la Comissió d’Innovació, la Maria Monzó  serà qui presenti la crida als projectes innovadors generats o amb impacte al districte 22@ i a la ciutat de Barcelona, dins el marc de la primera convocatòria per a l’atorgament del Distintiu IP22@.

5. Altres temes 

El President de la Comissió, comenta que durant el mes d’octubre es farà a Barcelona la EMCC International Mentoring Conference i proposa que es faci al 22@.  Es buscarà un espai per a poder proposar  a la EMCC (Consejo Europeo de Mentoring y Coaching- https://www.emccspain.org/)


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte