VERONICA TERCERO, COORDINADORA DE LA ESTRATÈGIA NEW SPACE DE LA GENERALITAT DE CATALUNYA, ANUNCIA EL LLANÇAMENT DEL PRIMER NANOSATÈL·LIT DE LA GENERALITAT EL PROPER DISSABTE DINS EL MARC DELS WEBINARS DE 22@NETWORK

per Carla Escolà Costa,

El nanosatèl·lit es dirà "Enxaneta", un nom que han triat més de 10.000 nens i nenes que segueixen les notícies a través de l'informatiu "InfoK" del Super3.

El mes de març també ha estat tenyit de lila a l'Associació 22@Network BCN. L’associació ha proposat diversos actes organitzats per la comissió de Dones en Valor, comissió presidida per Susana Prado, la directora general d’INETUM Catalunya. Aquesta comissió, conjuntament amb la d'Innovació-Indústria 4.0, presidida per Antoni Paz, director general de la Fundació Knowledge Innovation Market (KIM), ha organitzat avui un seminari d'economia new space amb quatre dones ponents.

Mireia Colina (Space Business Developer a GTD i Local Group Leader a Women in Aerospace – WIA), Vanesa Ramos (Coordinadora de Projectes Estratègics - directora KIM Madrid), Veronica Tercero (Coordinadora dela Estratègia NewSpace de la Generalitat de Catalunya) i Estel Cardellach (Investigadora de l'IEEC i de l'Institut de Ciències de l'Espai ICE - CSIC) han estat les ponents d'aquest esdeveniment que han posat veu de dona a un dels sectors més disruptius avui del nostre ecosistema innovador.

Veronica Tercero ha anunciat durant l’acte que dissabte vinent, a les 07:07 del matí, la Generalitat de Catalunya farà un llançament destinat a la investigació de l'internet de les coses i tenen previst 5 llançaments més durant els tres anys vinents. Tanmateix ha senyalat què l'aposta de la Generalitat és que l'economía aeroespacial sigui una eina útil en el nostre dia a dia i  aporti intel·ligència per la gestió territorial i climàtica. Per ells l'empoderament de la dona i la visibilitat d'aquestes en l'economia de l'espai és un eix central de les seves polítiques.

Per la seva part, Cardellach; Colina; i Ramos han explicat els projectes que estan desenvolupant a les seves respectives empreses. També han narrat com van arribar des de la seva formació inicial a desenvolupar-se professionalment en la nova economia de l'espai essent aquest un camp profundament masculinitzat encara.

En el debat, les ponents han destacat que l’aposta estratègica per l’economia aeroespacial és clau per desenvolupar la innovació, la competitivitat i la reactivació econòmica. 

Susana Prado ha remarcat que la voluntat de la comissió de Dones en Valor de l’Associació 22@Network BCN és empoderar les dones i la seva visibilització en el sector de l’economia innovadora.


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies