Subscriu-te a la newsletter


ÚLTIMA MASTERCLASS DE L'ANY AMB LA BDT I BARCELONA ACTIVA

per Irene Codina Altarriba,

Ahir, 29 de novembre, la Comissió de Talent de 22@Network BCN va organitzar juntament amb la Barcelona Digital Talent i Barcelona Activa l'última Masterclass de l'any a l'espai de l'IT Academy del MediaTic, sobre la generació d'ocupació a través del talent digital. 

En primer lloc, es va realitzar un tour i una explicació del funcionament de  l'IT Academy de Barcelona Activa i de com és el procés que segueixen els estudiants. 

Seguidament, Marc Soldevila, Digital Talent Project Manager de la BDT va explicar com la BDT es focalitza en 3 passos: el primer, orientació (posar a disposició tot el material i difusió per obrir les oportunitats), el segon, formació (directori de cursos o formació subvencionada) i l’últim, connexió (quan els candidats ja estan formats, organitzar activitats perquè connectin amb les empreses).

A més, va exposar que el rol de BDT, a part de crear contingut a nivell pedagògic, és participar i donar suport en la captació d‘alumnes i generar connexions amb el mercat. I a més a més de les connexions, establir un procés d’acompanyament.

Finalment, va explicar que recentment han sorgit projectes com la jornada que van organitzar per concentrar diferents activitats en un sol dia: Jump2digital. On van convidar a les persones a saltar al món digital a través de ponències d’inspiració, casos de projectes tecnològics o l’aportació de persones que es mouen a les xarxes o influencers.

Per altra banda, Martí Rodriguez, Responsable de Talent Digital i Innovació va explicar com l'IT Academy s'ha transformat en un centre de formació en l’àmbit del desenvolupament web i la analítica de dades que fomenta el reskilling cap al sector IT de persones que provenen d’altres sectors econòmics.

Va explicar que des de Barcelona Activa, el 2015 van veure que hi havia un Gap de talent a Europa i a tot el món i a la ciutat de Barcelona hi havia molta demanda digital. Davant les necessitats de la ciutadania de Barcelona, van formar un catàleg formatiu adhoc i van posar en pràctica el model de formació creat pels EEUU i el van adaptar als seus valors, missions i a les necessitats de la ciutat.

El seu objectiu és ajudar a persones a pivotar en una indústria creixent i davant grans oportunitats. El sector IT és molt obert, qualsevol persona amb habilitats tècniques pot ser útil pel sector, i permet ajudat tant a persones candidates com a les empreses.

Finalment, va exposar com es desenvolupa el model de l'IT Academy en 3 fases, una primera de fonament (curs previ de 7 setmanes amb una base de l’analítica de dades), una segona d’especialització (divulgació tecnològica, upskilling i millora de competències digitals), i la tercera que seria l’IT Project.

En acabar les ponències, els assistents van debatir sobre les dificultats, reptes i futur de la captació de talent per les empreses. 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies