RESULTATS DEL BARÒMETRE 2019 DE CTECNO

per Secretaria Tècnica,

Aquesta nova edició de la presentació del Baròmetre 2019 de CTecno, la onzena edició, ha servit per reunir, un cop més, tot el sector tecnologic en un mateix espai. Amb un públic majoritàriament format per professionals i representants d’empreses TIC de l’oferta, però amb cada cop més presència de persones vinculades a empreses de la demanda tecnològica, l’auditori del Disseny Hub de Barcelona es va convertir en un fòrum obert i expectant dels resultats d’aquest any.

El baròmetre 2019 va voler posar el focus en tres temàtiques destacades que, a través de les enquestes prèvies, s’havien detectat com a temes candents que necessitaven explicació, respostes i accions concretes. Així, aquest any les temàtiques van ser l’escassedat del talent digital, especialment quan parlem de la poca presència de les dones en les TIC, el fet de tractar les noves tecnologies com a generadores de valor i per últim, l’impacte de les polítiques públiques dins el sector.

Entre les conclusions més destacades, hi ha aquestes:

  • Només el 6,6% de les empreses que implanten les TIC es beneficien d’una millora en la facturació. El CTecno detecta una oportunitat de creixement.
  • Els projectes tecnològics beneficien principalment l’agilització de processos, contacte amb els clients o accions comercials, tot i que no acaben de generar un impacte positiu en l’augment de la facturació.
  • L’estudi detecta escassetat de talent de les dones en el sector TIC que representa un 8% de les posicions tècniques. Només un 10,8% de les empreses enquestades fomenten algun tipus de programa per contractar dones.
  • El talent passa a ser el primer fre per al creixement del sector, passant de la setena preocupació a la primera en només dos anys.
  • L’estudi recomana posar el focus en el talent, vertebrar l’ecosistema per tot el territori, accelerar la digitalització com a creadora de valor de les empreses i enfortir el diàleg entre les administracions públiques i el sector privat.


Segueix llegint a CTecno

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?