L'ÈXIT D'UNA START-UP ES DISPARA AMB UNA COMUNITAT by Erik Brieva, President de la Comissió d'Emprenedoria

per Carla Escolà Costa,

Les estadístiques mostren que una mica més del 90% de les start-ups fracassen (segons Startup Genome, 11 de cada 12 start-ups fracassen durant el seu primer any). Aquesta dura i desoladora realitat és ben coneguda pels emprenedors, però malgrat això es llancen amb passió, optimisme i energia per donar forma a la seva idea innovadora i intentar crear la seva pròpia empresa. Estadístiques fredes com aquestes no pretenen desanimar els emprenedors, sinó dotar-los d'una dosi de realitat i animar-los a treballar de manera més intel·ligent i més àrdua.

Com a mentor d'emprenedors, sovint sento la seva frustració quan han intentat construir una start-up sols o aïllats, o en el lloc i el moment equivocats, i després atribueixin les seves dificultats a limitacions personals, a la falta d'inversió o al fet que "el mercat no entén la seva brillant idea o producte". En canvi, quan treballo amb emprenedors que formen part d'una comunitat, o que estan abrigallats pels socis i mentors adequats, aquesta frustració queda superada i llavors el focus d'atenció se centra en l'excel·lència del producte; a trobar el product-market fit, en la cerca de clients i a aconseguir les aliances adequades per a experimentar un creixement internacional.

Ser part d'un hub, d'una comunitat amb els socis i mentors adequats és la màgia que es necessita per a l'èxit d'una start-up. La majoria dels emprenedors s'enfoquen en si mateixos com la clau de l'èxit d'una start-up, però, en realitat, l'èxit requereix una comunitat que els doni suport. A més, gaudir d'un respecte dins de la seva comunitat els ajuda a ser més feliços i els fa més propensos a tenir èxit.


Notícia completa aquí.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies