L'EMPRESA EMPENY EL MEDI AMBIENT

per Secretaria Tècnica,

Es parla molt de medi ambient, sostenibilitat, canvi climàtic, eficiència energètica, certificacions ambientals, però..... realment estan avançant els reptes amb la suficient solidesa?


Quan la Comissió impulsada per l’Associació 22@Network, amb la que hem anat fent xarxa al llarg de fa ja 15 anys, es va decidir d’anomenar a la comissió com “Comissió d’Empresa i Medi Ambient” hi havia en el seu rere fons un convenciment de canvi en la manera d’afrontar aquests nous reptes.

L’empresa havia de ser capdavantera i vertebradora d’aquest nou paradigma (ambiental, social i econòmic), amb la seguretat que es feia necessari reorientar les maneres de produir, treballar i viure.

L’empresa havia de liderar els nous pactes mundials, així com la implementació de les directives europees que s’anaven redactant en aquest sentit. La seva transposició en lleis, reglaments o normatives d’obligat compliment transformarien aquesta nova realitat en instruments objectius i equitatius, però la necessitat i premura del canvi havia de fer de l’empresa, amb la seva capacitat de percebre oportunitats i amenaces, la que empenyia i proposava, en estreta col·laboració amb el be comú

Si revisem els impulsos que actualment s’estan fent, és gratificant veure que, des del punt de vista dels edificis del 22@, tant d’obra nova, com rehabilitada, ja es comença a exigir, tant per part del usuari, com dels operadors, que les oficines siguin energèticament eficients i cuidin el benestar i salut dels seus espais. És un repte que no es restringeix tan sols en uns segells que ens ho certifiquin, sinó també en un bon ús que ens ho ratifiqui; projecte, construcció i manteniment són igual de importants per fer realitat l’objectiu.

Mes enllà dels edificis, les xarxes professionals del 22@ ja comencen a posar en comú la multitud de possibilitats que ens poden encarar cap a una economia circular. L’intercanvi impulsat en el entorn de l’associació permet la creació de nous actius que puguin ser matèria prima per l’elaboració de nous productes i noves empreses productives i de serveis.


Centre cièntific i tecnològic LEITAT. Picharchitects/Pich-Aguilera

Per últim i per citar els tres reptes actuals de la Comissió, citem la col·laboració que com empreses podem aportar a la ciutat, amb la investigació i activació del verd, amb propostes que empenyin el bon ús i gestió de l’aigua (com el recurs mes preuat) i amb l’aposta per la producció d’energia renovable. Podríem fer del districte una referència d’autosuficiència.

Arquitectes, centres tecnològics, empreses de servei de l’aigua i energia, empreses del món de les Tics i de la comunicació, cooperatives d’habitatges i directius del turisme, proposen projectes a la Comissió, amb la voluntat d’empènyer infinites iniciatives i activitats, que provenen del mon empresarial, professional, polític i ciutadà.

Teresa Batlle

Arquitecte i Presidenta de la Comissió d’Empresa i Medi Ambient de 22@Network

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies