L’ASSOCIACIÓ 22@NETWORK BCN FA UN RECONEIXEMENT ESPECIAL AL COL·LEGI OFICIAL D'INFERMERES I INFERMERS DURANT LA SEVA ASSEMBLEA ANUAL

per Carla Escolà Costa,

L’Assemblea anual i la sessió del Consell Assessor es va celebrar ahir 8 de juny a l’Auditori de Cuatrecasas ubicada la seu corporativa d’aquesta companyia al 22@.

L'Associació 22@Network BCN representa 209 socis entre les empreses i institucions que estan presents al districte innovador de la ciutat.

Durant l'Assemblea s'ha fet balanç anual de l'activitat de l'Associació destacant que en temps de restriccions l'Associació 22@Network BCN ha realitzat 45 esdeveniments en línia que han aplegat més de dos mil persones al llarg de l'any.

Enric Urreta, president de l’Associació 22@Network BCN, ha fet entrega del reconeixement a Encarna Gómez com a representant del Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Barcelona. Durant la seva intervenció, Gómez ha agraït el reconeixement destacant que “Durant la pandèmia, la nostra societat ha après a valorar la cura i les infermeres hem après a comunicar-nos amb les persones d’una altra manera. Quan les mascaretes i la resta d’equips de protecció dificultaven interaccionar amb les persones, hem descobert el poder de les mirades i dels gestos. Hem après que el treball en equip és imprescindible per poder oferir una atenció de qualitat i que la tecnologia és la nostra aliada quan no és possible trobar-nos cara a cara amb els usuaris.”

Enric Urreta ha destacat durant l’entrega del reconeixement al Col·legi d’Infermeres i Infermers que la vacuna no només porta la salut, sobretot el que porta és l’esperança, l’esperança porta al dinamisme, i el dinamisme porta a la recuperació. 

Durant la sessió del Consell Assessor de l’Associació 22@Network BCN, Enric Urreta ha situat  l’objectiu en el  creixement del sector  22@Nord com a element fonamental per fer que el 22@ doni resposta a les necessitats reals que existeixen en el  Districte.  El Consell Assessor ha analitzat els canvis experimentats durant la pandèmia en l’àmbit laboral.

Javier Bernades, President de la Comissió Urbanisme de 22@Network BCN i soci internacional de Cushman & Wakefield ha presentat els estudis comparatius en l'àmbit internacional sobre els canvis experimentats a les oficines. En aquest aspecte ha destacat que durant la pandèmia hem accelerat cinc anys un procés de transformació de l'oficina tradicional què ja estava en marxa. L'oficina serà el lloc on generar creativitat, cultura d'equip i aprofitar el talent col·lectiu, les oficines no desapareixen, es transformen i seguiran sent un dels recursos fonamentals de les empreses per generar competitivitat i transferència de talent entre els equips. Bernades ha manifestat: “les persones i el seu benestar seran el nou paradigma que presidirà el disseny i la configuració de les oficines de la tornada a la normalitat” 

Mireia Las Heras, Professor of Leading People in Organization IESE i investigació sobre teletreball, hàbits, productivitat i identificació corporativa, ha presentat algunes de les conclusions dels estudis què ha realitzat sobre la transformació experimentada en els paradigmes que guien la gestió  dels recursos humans durant la pandèmia. 

Segons ha explicat Las Heras, la preocupació per la salut i la conciliació familiar ha passat a formar part dels valors i dels tangibles a determinar per part de les companyies, passant a buscar solucions flexibles que garanteixin el benestar emocional i familiar dels seus treballadors. 

Las Heras ha destacat que els treballadors volen tornar a l’oficina, però no volen tornar en les mateixes condicions, les dades al mercat espanyol ens diuen que només un 5% de les persones volen treballar presencialment els 5 dies de la setmana i només un 12% volen teletreballar els 5 dies a la setmana.

Lara Vivas, Socia Laboral a Cuatrecasas, ha fet una explicació dels principals canvis normatius introduïts en la recentment aprovada llei que regula el teletreball a l'Estat Espanyol. Vivas ha aclarit que mentre siguin vigents les mesures sanitàries, les empreses poden mantenir la normativa anterior del teletreball, però en el moment en què aquestes finalitzin, disposen d’un termini de 3 mesos per poder-se adaptar a la nova normativa.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies