L'ARTICLE DE LA COMISSIÓ: "CORPORATE VENTURE BUILDING", PLATAFORMA D'INNOVACIÓ POSTPANDÈMIA by Iolanda Triviño, Presidenta de la Comissió de Talent

per Carla Escolà Costa,

Les empreses ja es preparen per a l’etapa postpandèmia mirant al futur i adoptant nous models d’innovació. En aquesta transformació, el corporate ventura building és una realitat que les companyies escullen per créixer i defensar-se. Les organitzacions no són màquines, són essers vius en constant canvi i evolució, amb molts reptes, i qualsevol impacte afecta al seu principal actiu que són les persones.

Com ha impactat la pandèmia en la gestió del seu talent?

  • Obligatorietat al teletreball, una desvinculació emocional en molts casos per mantenir els equips motivats.
  • Acceleració en l’adopció de nous hàbits tecnològics: ens agradi o no, hem experimentat canvis que han vingut per quedar-se.
  • Respecte a l’atracció de talent, s’ha produït una reducció de noves contractacions.
  • Nous hàbits i comportaments degut a una preocupació en la salut i la seguretat.
  • Impacte social i un replantejament dels valors fonamentals.

En termes generals, la gestió del talent en les empreses s’ha vist obligada a respondre i adaptar-se a aquest nou entorn d’incertesa i canvi constant. Però ja abans de la pandèmia, les organitzacions i els seus líders de talent vivien una realitat: màxims històrics en la pèrdua de talent (brain drain), una gran dificultat per fidelizar-lo, necessitat d’adaptar la cultura de l’empresa a la realitat del entorn laboral, sobretot els seus valors, i prioritzant un salari emociona, davant d’una carrera professional o un alt nivell salarial.


Article complet aquí.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies