LA NOVA ESTACIÓ HÍBRIDA DE VADEBIKE JA ÉS UNA REALITAT by VadeBike

per Mar Puigbert Moreno,

La nova era de la mobilitat urbana intel·ligent ja és una realitat: vadeBike presenta el model híbrid d'aparcament intel·ligent per a bicicletes i patinets. L'agost passat es va instal·lar a Barcelona la primera estació híbrida de  vadeBike, situada a la Plaça de la Mar, que permet aparcar de  manera intel·ligent tant bicicletes com patinets.

La startup catalana dirigida per Marta Recasens se situa així en primera línia de la innovació amb aquest aparcament que uneix tecnologia amb  micromobilitat ciutadana i sostenibilitat. Aquest últim model d'estació incorpora la possibilitat d'aparcar patinets, a més de bicicletes, com ja era habitual en les 40 estacions que vadeBike té a Barcelona i Sant Cugat.

El context actual, amb la situació de pandèmia pel Coronavirus, ha propiciat un boom de  la bicicleta les vendes de les quals han crescut exponencialment en els últims mesos, convertint-se, juntament amb el patinet, en els vehicles de transport de més demanda per als trasllats urbans.

Per això era necessari donar solució a unes necessitats creixents: la seguretat de  l'estacionament i l'ordenació de les ciutats. Els aparcaments de vadeBike són una solució intel·ligent i segura per deixar els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP), que evita robatoris, permet deixar el casc, inclou una assegurança bàsica i, especialment, ajuda a l'ordenació urbana.

Actualment, el creixement del parc de vehicles de sharing requereix d'una infraestructura per a la càrrega a la qual vadeBike vol donar solució: en aquests moments s'està desenvolupant la tecnologia perquè, en breu, l'aparcament permeti també  la càrrega elèctrica dels VMP, tant de bicicletes com de patinets. Això beneficiarà tant a usuaris amb vehicles elèctrics privats com a les empreses que exploten els de sharing, que podran estacionar i carregar alhora les seves bicicletes o patinets.


MÉS INFORMACIÓ

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies