L'ASSOCIACIÓ 22@NETWORK BCN CELEBRA ELS 22 ANYS DEL 22@

per Secretaria Tècnica,

L’associació, ha reclamat el suport i proximitat al govern municipal que sorgeixi de les eleccions de 2023. La reivindicació ha tingut lloc en el marc de la celebració de la convenció empresarial anual del 22@Network BCN. 

Barcelona, 31 de juny de 2022 – El passat dijous, 30 de juny, per primer cop de forma presencial després de la pandèmia, més de 200 professionals i dirigents empresarials es van reunir a Barcelona, a l’auditori de la Torre Glòries situada al districte 22@, per a celebrar la Convenció Empresarial 22@DAY, el gran acte social anual de 22@Network BCN i del districte. En l’esdeveniment, el president de l’Associació 22@Network BCN, el Sr. Enric Urreta, va demanar a les administracions col·laboració, per fer de suport i no pas un fre de la iniciativa privada. 

L’acte inaugural va estar encapçalat per la Sra. Mª Eugènia Gay, Delegada del Govern a Catalunya, qui va voler destacar la rellevància del moment que estem vivint, declarant que “ens trobem davant d’una oportunitat històrica per abordar aquesta modernització i integració europea; tenim els recursos públics, gràcies al Pla de Recuperació, tenim també el talent, i comptem amb la complicitat del sector privat per caminar junts cap a la mateixa direcció”. Per la seva part, el Sr. Lluís Juncà, Director d'Innovació i Emprenedoria del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, qui també va participar de l’obertura de l’acte, va voler emfatitzar el fet que “el 22@ és i serà encara més un exemple de col·laboració entre institucions, universitats i empreses per promoure la innovació, l’autèntic motor de la competitivitat de l’economia i el benestar de la societat”.

Va ser el Sr. Xavier Ferràs, professor associat d’ESADE, qui va donar pas a l’inici de la Convenció presentant la ponència “Cap a un món fragmentat: El rol dels ecosistemes locals en la nova globalització" on ha destacat l’essencialitat del foment i desenvolupament dels nodes d’innovació i talent, com és el cas del districte 22@, per un creixement econòmic sostenible en la nova configuració del sistema global.

En aquesta edició, a més a més, ha estat inclosa una secció inèdita en què representants de diferents districtes innovadors referents internacionalment van poder discutir sobre la necessitat de la creació de xarxes internacionals per a la transmissió de coneixement, talent i experiència entre els districtes innovadors referents a escala global. Aquesta discussió va tenir lloc en format d’una taula rodona que va comptar amb la presència de la Sra. Patricia Lora en representació del Melbourne Innovation District, en Sr. Stephen Cowan, del White City Innovation District, i en Sr. Josep M. Piqué del districte de la innovació 22@. Durant la discussió, els membres de la taula van poder compartir el cas d’èxit dels seus districtes, així com els aprenentatges i reptes futurs que en aquesta nova configuració mundial de ciutats globals, s'haurà de fer front conjuntament.

L’esdeveniment va estar també un espai on l’associació va voler reconèixer l’esforç de les entitats que conformen l’ecosistema innovador del districte 22@, 219 de les quals actualment es troben associades al 22@Network BCN. D’aquesta manera, la Junta Directiva va decidir per unanimitat atorgar la distinció a la Trajectòria Empresarial i Dinamisme a SEIDOR, pels seus 40 anys de treball incansable per liderar, empènyer i difondre les TIC. El Sr. Iván González, Director Corporatiu Marketing i Comunicació, qui va acudir en representació de SEIDOR, va estar l’encarregat de recollir la distinció lliurada per en Sr. Javier Bernades, Director d’Oficines Espanya de Cushman & Wakefield, i president de la Comissió d'Urbanisme i Territori del 22@Netowrk BCN.

De la mateixa manera, va ser destacada la tasca de Barcelona Activa, una entitat amb 32 anys de trajectòria que porta el 22@ al seu ADN i promociona el districte a totes les seves activitats. En aquest cas, l’associació va voler distingir l’entitat per la seva Promoció, Empenta i aposta pel Talent. Van ser el Sr. Jaume Collboni, Primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona i en Sr. Felix Ortega, Director General, els encarregats de recollir la distinció lliurada per en Sr. Xavier Güell, en representació de Diagonal Mar.

En última instància, l’associació va reconèixer l’important paper del Parc de Salut Mar, que va rebre la distinció a la Recerca, la Innovació i la Salut, pel desenvolupament del talent nacional i internacional, per la seva capacitat d’adaptació i les solucions tècniques i especialment humanes dels seus equips. A més a més, l’associació 22@Network va fer un esment especial a l’Hospital del Mar, autèntic pulmó de salut en els moments més difícils de la història recent. La Sra. Olga Pané, Gerent de l’organització, va recollir la distinció lliurada per en Sr. Víctor García, Director de Unibail Rodamco Westfield a Catalunya.

En l’acte de cloenda, el President de l’Associació 22@Network BCN, el Sr. Enric Urreta va explicar com el treball acumulat durant anys per els professionals del districte han fet d’aquest el motor d’una Barcelona oberta i emprenedora referent de la sostenibilitat, ambiental i econòmica, del coneixement i de la nova agenda urbana del segle XXI. Tanmateix Urreta va voler deixar clar que, des de l’associació “no acceptarem, mai, que ningú vulgui posar barreres a la innovació, a la creativitat, a l'emprenedoria, a l'experimentació, a la inversió.  A tot allò que configura, en definitiva, la Barcelona què estimem i per la qual treballem”.

Per la seva part, el Primer Tinent d’Alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, el Sr. Jaume Collboni va clausurar aquesta 8ena edició de la Convenció empresarial del 22@ felicitant a l'associació per la seva tasca al districte, però també a la ciutat i a l’estat, duent a terme un esforç distintiu i extraordinari, mitjançant un projecte inèdit d’èxit. Durant la seva intervenció, Collboni va adoptar també un to reivindicatiu manifestant l’essencialitat del nou planejament urbanístic del districte 22@, així com la renovació de l’acord per a la celebració del Mobile World Congress a la ciutat de Barcelona fins l’any 2030. De la mateixa manera, va advertir sobre “els reptes futurs que s’hauran d’afrontar per seguir avançant cap al creixement econòmic, sostenible i tecnològic, i que s'hauran de debatre i guanyar, com sempre, fent ciutat”.Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies