22@AGORA: INNOVACIÓ. ELS INGREDIENTS TECNOLÒGICS PER A IMPULSAR LA INNOVACIÓ A CATALUNYA

per Isabel Sabadí,

A la trobada ha participat Lluís Juncà, Director General d’Innovació i Emprenedoria, a qui el president del 22@Network BCN ha reiterat la necessitat d’implicació de la Generalitat de Catalunya en la promoció internacional del districte de la innovació 22@

Innovació i tecnologia són els conceptes essencials sobre els quals s'ha discutit en el marc de la celebració del 22@Àgora el 20 d'abril a l'Hotel Meliá Sky de Barcelona i en què ha participat Lluís Juncà, Director General d'Innovació i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya, a qui l'associació ha reiterat el seu agraïment per la seva fructuosa participació en el debat.

Enric Urreta, president del 22@Network BCN, ha donat pas a l'inici d'aquest acte en el qual s'han discutit els principals elements que integren el motor del desenvolupament innovador de Catalunya, tenint especial rellevància el paper de les empreses i professionals del districte de la innovació 22@. L’objectiu de la trobada ha estat posar sobre la taula tots aquells ingredients que, vinculats al sector tecnològic, avui dia resulten imprescindibles per al desenvolupament i la consolidació de la innovació a Catalunya. No obstant això, el focus ha recaigut sobre el districte 22@, el qual compta amb un ecosistema favorable per a la creació del coneixement i l'atracció del talent, dos elements essencials per al desenvolupament, creixement i consolidació de la innovació. 

El president de l'associació 22@Network BCN ha subratllat que l'objectiu de les trobades que tenen lloc en el marc de l'Àgora consisteix a poder intercanviar idees que permetin aproximar les últimes tendències tecnològiques al lideratge social i empresarial de Barcelona i Catalunya des del districte 22@. En aquest sentit, aprofitant la presència de Lluís Juncà, Director General d'Innovació i Emprenedoria de la Generalitat de Catalunya, Enric Urreta ha volgut remarcar la necessitat d'asseure's i buscar les fórmules per a implicar el govern de la Generalitat en les estratègies de promoció internacional del districte de la innovació 22@. No és la primera vegada que des de l'associació es duu a terme aquesta petició, ja que el passat mes de setembre el president del 22@ ja es va dirigir a Roger Torrent, Conseller d'Empresa i Treball, amb la mateixa demanda, la qual argumenta que constitueix un aspecte essencial per al desenvolupament i creixement del districte.

La participació de Lluís Juncà ha estat essencial per entendre el paper clau de la innovació per a la competitivitat de l'empresa i del país, considerada un element fonamental per a l'expansió i la prosperitat econòmica. Juncà s'ha centrat a explicar els dos eixos que la Generalitat considera prioritaris fomentar i promocionar en matèria d'innovació. En primer lloc, Juncà assenyala que és essencial alinear els recursos públics amb les necessitats empresarials i, amb aquest objectiu, destaca que cal crear nuclis d'innovació que vinculin el sector empresarial i els centres d'investigació i recerca per al benefici comú. D'altra banda, ha posat en relleu el paper crucial de les startups dins de l'ecosistema empresarial català, ja que segons ha afirmat, s'enfoquen al creixement i l'expansió a escala global i estan fortament vinculades a la innovació. De fet, segons les dades recollides per l’Anàlisi del Barcelona & Catalonia Startup Hub 2020, el 2021 hi havia 1.708 startups a Catalunya, les quals generaven al voltant de 17.500 llocs de treball i gràcies a les quals, amb una captació de 2.800 milions d'euros d'inversió a startups, Barcelona es consolida com el 3r hub de la Unió Europea. Aquestes dades, a més a més, es preveu que creixin durant els pròxims anys. Per acabar, Juncà ha remarcat que, per al desenvolupament i consolidació del sector innovador, la col·laboració publicoprivada és molt necessària. El director general també ha destacat que cal superar la cultura de la desconfiança i avançar cap a la cultura de la col·laboració, és a dir, generar relacions de confiança mútua entre l'empresa i l'administració. Aquest primer pas, afirma, ens ha d'ajudar a pensar en gran en matèria d'innovació, ser ambiciosos a escala global i treballar de manera conjunta amb tots els actors involucrats.

Antoni Paz, President de la Comissió d'Innovació i Indústria 4.0. del 22@Network BCN, ha moderat el col·loqui que ha tingut lloc entre els assistents i Lluís Juncà, on s'han debatut qüestions relatives al sector innovador, el qual encara s’ha de consolidar en l'ecosistema empresarial i social per al desenvolupament de la innovació al districte 22@, però també a Barcelona i Catalunya. 

Aquesta edició del 22@Àgora ha estat la primera després de la irrupció de la pandèmia, i la voluntat de l’associació és que perduri com una cita exclusiva per a la divulgació de les tendències globals que condueixen el procés de canvi tecnològic, social i empresarial, mitjançant el debat per l'acció davant les oportunitats de creixement econòmic, especialment vinculades a les noves tecnologies.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?
Modificar cookies