Subscriu-te a la newsletter


EL 22@NETWORK BARCELONA CELEBRA ELS SEUS 20 ANYS DE VIDA

Secretaria Tècnica,

Amb 300 assistents, el 22@Day va ser un gran èxit i es va consolidar com una de les convencions empresarials d'innovació més destacades de l'any

El 22@Network Barcelona va celebrar a l’auditori RBA la novena edició del 22@Day, que cada any es presenta com una gran cita pels professionals de la innovació i que, enguany, va girar al voltant de la intel·ligència artificial. En aquesta ocasió, l’acte també va comptar amb representació de les principals administracions com la Generalitat de Catalunya, el Parlament de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, la Diputació de Barcelona, regidors d’altres ajuntaments de l’AMB i representants dels consolats de Suïssa, Argentina, Brasil i Estats Units. 

El 22@Network Barcelona va donar la benvinguda als assistents amb un vídeo que destacava el potencial del districte i com aquest ha avançat de forma conjunta amb la ciutat gràcies a la seva capacitat d’aglutinar coneixement, talent i innovació en un mateix espai. 

Aquest va ser un punt que també va destacar Enric Urreta, el president de l’associació, que va donar el tret de sortida a l’acte emfatitzant que “el 22@ és un ecosistema creixent i vibrant, amb una activitat que no para”. “Fa 20 anys el 22@Network Barcelona va néixer gràcies a 6 companyies i des de llavors l’associació no ha deixat de créixer gràcies a tots vosaltres. Al llarg d’aquests 20 anys la col·laboració, la iniciativa, el talent, i l’esforç han estat elements clau que han guiat la trajectòria del 22@Network Barcelona”, va destacar Urreta amb motiu de l’aniversari de l’entitat. El president també va remarcar que el 22@ és “el hub de referència en innovació del sud d’Europa” i “una de les eines més potents de què disposa Barcelona per potenciar la transformació digital, econòmica i social de la ciutat”. 

La inauguració institucional va ser a càrrec de Lluís Juncà, director general d'Innovació, Economia Digital i Emprenedoria del Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. Juncà va reafirmar el compromís del govern en el foment de la innovació, com un pilar fonamental del progrés de Catalunya i va destacar la importància de la col·laboració en la consecució dels objectius marcats. “Des del govern utilitzem moltes vegades el districte com a exemple per explicar la col·laboració entre empreses i també amb l’administració. El model que representa el 22@ és un gran exemple internacional i guia la configuració de moltes ciutats del segle XXI” , va comentar. 

L’acte va seguir amb la ponència d’Andreu Veà, Pioner d'Internet i emprenedor en les telecomunicacions, que va donar una visió general sobre la intel·ligència artificial, aprofitant la seva àmplia experiència en aquest camp. Veà va explicar la seva trajectòria com a professional de la IA. “La nostra experiència del món depèn de les interconnexions i xarxes de persones amb les quals ens trobem”, va dir. El ponent també va parlar de les feines del futur, amb una visió pessimista sobre la desaparició de certs llocs de treball, però amb la convicció que “les feines evolucionen” i que “ens reinventarem com hem fet en els últims 150 anys”. 

En un auditori ple d’experts i professionals, no podia faltar una taula rodona, moderada per Sergi Vicente, director de Betevé, que aportés més visions sobre els efectes de la IA a les empreses i institucions del districte de la innovació 22@. Tots els membres van coincidir en com la IA és un element clau pel districte i per les empreses. Així ho va exposar Erik Brieva, president de Bcombinator, que va detallar que a la seva empresa tenen “70 start-ups, la meitat d’elles dedicades a la IA”, destacant que “sembla impossible en aquest moment no tenir-la en compte”. “Des del 2023, amb l’auge d’aquesta tecnologia, és la primera vegada que el sector es transforma i ens transforma en la manera de treballar”, va destacar Susana Prado, directora general d'Inetum Catalunya. En aquesta línia,  Magda Chybcinska, Sòcia Internacional, directora d’operaciones Asset Services de Cushman and Wakefield, va remarcar com ara “pensem en les noves oficines com un espai d’interconnexió i col·laboració entre persones”, en contraposició amb el pensament de fa uns anys. Miquel Rey, director general de negoci d’Eurecat va explicar com la IA pot ajudar a combatre la soledat “amb un filtratge de dades més profund” que ajudi a “millorar la salut dels usuaris i que aquests se sentin menys sols”. 

Per la seva part, Lorenzo Di Pietro, director general de Barcelona Activa, qui sempre ha donat un suport incondicional al 22@Network Barcelona, va considerar “el 22@ com un districte que ha marcat un precedent, un punt de referència de com des de l’urbanisme, la tecnologia i l’economia es pot afectar directament al PIB d’una ciutat”. 

Seguidament, va tenir lloc un dels moments més especials de la nit, quan es va celebrar la primera edició de l’entrega de Premis d’Innovació Barcelona. “Uns guardons que donen visibilitat a tota la innovació i creativitat que tenim a la ciutat”, va subratllar Enric Urreta, que també va agrair la feina feta a Antoni Paz, president de la Comissió d'Innovació i Indústria 4.0 de 22@Network Barcelona | director executiu de la Fundació KIMbcn. Va ser ell qui va detallar com “aquests premis es van iniciar a la Comissió d’Innovació l’any 2018, quan es va observar que moltes propostes que es presentaven als antics IP no venien del 22@, però hi tenien un fort impacte”. Ambdós van donar les gràcies a l’Ajuntament de Barcelona, en ser aquesta una iniciativa compartida per les dues institucions. 

Així doncs, va pujar a l’escenari l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, que juntament amb Enric Urreta, Antoni Paz i Isabel Sabadí, directora del 22@Network Barcelona, van entregar els guardons. Els premiats van ser: 

  • Premi Innovació Disruptiva. Premiat: Qilimanjaro-Quantum Tech, Victor Canivell , co-fundador i VP
  • Premi Innovació en Salut i Benestar Social. Premiat: Rob Surgical, Jaume Amat, CEO                         

  • Premi Innovació en Sostenibilitat. Premiat: Lobelia Earth, Laia Romero, CEO

  • Premi Innovació 22@. Premiat: Universal Robots Tech, Jordi Pelegrí, Country Manager Spain & Portugal

“La densitat de talent que concentra el 22@ i la capacitat que té la ciutat d'atraure'l fan que el futur del districte d’innovació de Barcelona estigui garantit. El projecte és viu, vibrant i atractiu pel talent i les inversions”, va destacar l’alcalde Jaume Collboni durant la clausura de l’entrega dels premis. 

Finalment, Carlos Prieto, delegat del Govern a Catalunya, va dur a terme el discurs de clausura del 22@Day. La seva intervenció va ser el colofó a un esdeveniment que va posar sobre la taula la bona complicitat que existeix entre el 22@Network Barcelona i la resta d’administracions de Barcelona, Catalunya i de l’Estat, i així ho va expressar el delegat: “Gràcies a la sinergia entre els actors que formen part del districte, així com de les administracions, i al suport de l’Ajuntament de Barcelona, el 22@Barcelona és el que és avui”. “Des del govern estatal, plantegem un model productiu i de generació de riquesa que és indispensable a la nostra economia. El 22@ és un catalitzador molt important d'aquest model”, va dir. 

Així es va concloure l’acte institucional donant pas al còctel de networking i a la celebració dels 20 anys de vida de l’associació. Amb motiu de l’aniversari, LEVEL va atorgar un vol a Boston al guanyador del Premi Innovació 22@. Entre aplaudiments, els assistents van brindar i van bufar les espelmes amb la certesa que el 22@Network Barcelona seguirà celebrant molts anys més. 

El 22@Day va ser possible gràcies al patrocini de l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa, Cushman & Wakefield i Westfield Glòries i a la col·laboració de RBA, Inetum, LEVEL i Estrella Damm. 

Gràcies a tots els que vau assistir al 22@Day. Per 20 anys més!


Aquí trobareu totes les fotos de l'esdeveniment: Fotos 22@day 11-6

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies