Subscriu-te a la newsletter


COM PREPARAR ALS PROFESSIONALS DEL SECTOR DE LA CONSTRUCCIÓ PER A UN FUTUR CIRCULAR I SOSTENIBLE

per Secretaria Tècnica,

Transformar la indústria de la construcció s'ha convertit en una necessitat a causa dels actuals reptes de creixement poblacional i crisi mediambiental. Tot i que el sector és un motor econòmic fonamental i representa més del 10% del PIB mundial, també és el principal consumidor de recursos naturals del planeta.

Davant aquest escenari, l'economia circular entra amb força a les entitats públiques i privades, que busquen alternatives per a reduir l'impacte negatiu de la construcció. Mostra d'això és Level(s), el marc europeu que avalua la sostenibilitat dels nous projectes de construcció, i l'Agenda 2030, que planteja una reducció del 55% de les emissions dels gasos d'efecte d'hivernacle de cara al 2030 i la neutralitat climàtica al 2050.

Amb l'objectiu de respectar les noves normatives, respondre a les demandes actuals i futures i formar als líders de la transició verda, Zigurat llança el primer i únic màster en construcció sostenible i circular en espanyol, en col·laboració amb BAC Engineering Consultancy Group/Socotec i Eco Intelligent Growth (Grup Construcía). 

Quines habilitats es necessiten per a impulsar la construcció sostenible

Per a transformar la indústria de la construcció “no és suficient un canvi, es necessita una revolució i professionals que es formin per a liderar-la”, explica Guillem Baraut, codirector del Màster Internacional en Construcció Circular i CEO de BAC Engineering Consultancy Group.

El repte per a aquests nous líders “és tenir clar que el que han après fins ara els pot servir, però no és el tool kit que necessiten”, afirma Ignasi Cubiñá, codirector del màster i cofundador i director de la consultora Eco Intelligent Growth. 

Per a fer les coses de manera diferent, els professionals han d'estar al corrent de les necessitats canviants del mercat i comprendre els fonaments que vinculen la construcció amb l'economia circular. 

En segon lloc, han d'atrevir-se a plantejar els projectes de manera innovadora per a buscar l'impacte positiu en totes les decisions mitjançant l'aplicació d'estratègies capdavanteres de disseny i construcció durant tot el cicle de vida útil. 

D'altra banda, han de ser emprenedors per a generar oportunitats de negoci en un sector que aconseguirà un benefici net d'1,8 bilions d'euros en els pròxims cinc anys, segons la Fundació Ellen MacArthur, SUN i McKinsey.

Finalment, “han de tenir en compte que és la gran oportunitat de la seva història i de la seva generació”, recalca Ignasi Cubiñá. Al que Baraut afegeix que “el canvi l'hem de fer entre tots, però el lideratge el tindran aquells que s'adaptin més ràpidament als nous rols”.

La primera edició del Màster Internacional en Construcció Sostenible i Circular comença el mes de novembre amb l'objectiu de guiar als seus estudiants en aquest camí d'aprenentatge i transformació de forma 100% en línia i amb una forta orientació pràctica. 

Un programa dissenyat per experts 

El màster en construcció sostenible i circular de Zigurat compta amb la col·laboració de BAC Engineering Consultancy Group/Socotec i Eco Intelligent Growth (Grup Construcía), empreses referents en construcció, i pioneres en circularitat.

A partir de la seva trajectòria en aquest àmbit, totes dues entitats aporten el marc de referència del programa acadèmic pel que fa a l'aplicació d'estratègies i metodologies essencials per als futurs arquitectes i enginyers.

Així mateix, el màster compta amb un equip docent format per professionals en actiu i referents del sector de l'arquitectura sostenible i la construcció circular.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies