Subscriu-te a la newsletter


CATALUNYA, AL CAPDAVANT DE LES ECONOMIES EUROPEES AMB MAJOR APORTACIÓ DEL SECTOR TIC AL PIB

Irene Codina Altarriba,

El sector TIC català ha tancat el 2023 amb una aportació al PIB del 9%, segons el Baròmetre del sector tecnològic a Catalunya 2024, elaborat pel Cercle Tecnològic amb suport de la Generalitat de Catalunya -mitjançant la Secretaria de Polítiques Digitals- i de l’Ajuntament de Barcelona. El creixement en termes de facturació (+12,5%) ja situa el sector TIC per davant de la indústria química, l’automoció i la construcció a Catalunya. Es tracta de l’increment de facturació més elevat dels darrers cinc anys.

Aquesta vitalitat també s’ha replicat en el nombre d’empreses, que han augmentat un 0,2% fins a arribar a les 17.854 companyies. L’increment contrasta amb la disminució del 0,7% registrat a Espanya en el mateix període. Segons les dades més recents recollides a l’informe, el 20% de les 72.521 empreses TIC establertes al territori espanyol tenen la seu social a Catalunya.

El nombre de treballadors també ha anat a l’alça i ha arribat als 135.200 de professionals, un 8,59% més que el 2022. La força laboral del sector TIC constitueix el 4% de la població ocupada, per sobre del 3,5% que representa a Espanya.

El sector TIC català tanca el 2023 amb una contribució al PIB del 9% i una facturació de 26,4 milions d’euros, un 12,5% superior a la de l’any anterior


Llegeix l'article sencer: Catalunya, al capdavant de les economies europees amb major aportació del sector TIC al PIB - espai mèdia 

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies