Nova seu del RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology al 22@

per Secretaria Comunicació,

La universitat australiana RMIT Royal Melbourne Institute of Technology ha inaugurat nova seu al districte 22@, a l'edifici MediaTIC. RMIT, que s'ha incorporat a l'Associació 22@Network bcn aquest setembre com a nou membre, aposta pel districte de la innovació en la seva primera seu europea, des d'on potenciarà la col·laboració amb el teixit empresarial. Els temes d'especialització són les energies renovables, l'urbanisme sostenible i la indústria 4.0.

L’acte ha comptat amb l’assistència del regidor d’Empresa i Turisme, Agustí Colom, juntament amb l’ambaixador d’Austràlia, Timothy Kane; el rector i president de RMIT University, Martin Bean; la directora executiva de RMIT Europe, Marta Fernández; i el director executiu de 22@Network, Antoni Oliva.

RMIT University és una universitat global de tecnologia, disseny i emprenedoria que constitueix la major institució d’educació superior d’Austràlia. L’any 2013, va comptar amb el suport de la Direcció de Promoció de Ciutat de l’Ajuntament de Barcelona i de Barcelona Activa a l’hora de triar Barcelona com a ubicació per a la seu europea, amb l’objectiu de facilitar la participació en projectes de col·laboració i plataformes d’investigació, establir aliances amb el sector empresarial i crear oportunitats de mobilitat per a l’alumnat.

Ara es consolida l’aposta, quatre anys després, amb el trasllat a una nova oficina de 850 m2 a l’edifici MediaTIC, al districte d’innovació de la ciutat, a prop d’universitats, parcs tecnològics i centres de recerca amb els quals té acords de col·laboració.

L’RMIT és a més un dels socis clau en la creació d’un districte d’innovació a la ciutat de Melbourne, factor decisiu a l’hora de triar la ubicació de la nova seu. Les instal·lacions actuals de RMIT Europe albergaran espais multidisciplinaris per a estudiants i investigadors, així com una zona d’exposicions.

La relació de l’RMIT amb la ciutat de Barcelona es remunta a la contribució de la Universitat amb la Basílica de la Sagrada Família, amb la qual va col·laborar en el disseny espacial i la creació de plànols per completar els dissenys de Gaudí.

En els seus 4 anys de camí a Europa, l’RMIT Europe ha creat 18 llocs de treball a la ciutat de Barcelona, ha signat acords amb les principals universitats locals, ha participat en 6 projectes de recerca europeus i col·labora en projectes de recerca i altres iniciatives amb empreses com Ferrovial, Solvay, Cheap Monday, ARUP o SICE. A més, ha signat recentment un acord de col·laboració amb la Vall d’Hebron Barcelona Hospital Campus, un referent en el món de salut a nivell català, espanyol i europeu, que aposta per la innovació en l’àmbit assistencial i investigador. L’acord contempla l’intercanvi de coneixement, personal, experiències i esdeveniments, a més del codesenvolupament de nous espais i solucions per afrontar els reptes de futur en salut.

L’activitat educativa de l’RMIT Europe, a través dels esdeveniments i cursos organitzats a Barcelona en àrees de futurs urbans, arquitectura, disseny i altres pràctiques creatives, ha reunit a la ciutat de Barcelona en l’últim any a més de 300 professionals i 130 estudiants internacionals, promovent espais per a la reflexió i el debat sobre temes com el de les ciutats ètiques, la salut i benestar urbans, l’ús de drons o la metodologia de treball en la pràctica creativa.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte