ACOSTAR ALS JOVES CAP AL SECTOR TECNOLÒGIC

per Secretaria Comunicació,

L'Escola Superior d'Informàtica Epitech ha organitzat la jornada "Impulsant el Talent Digital entre els joves", on s'han convidat experts del sector, empresaris i joves emprenedors, per abordar un tema que cada vegada preocupa més al sector econòmic i empresarial: la falta de graduats en carreres tècniques enfront de l'alta demanda per part de les empreses. L'esdeveniment, celebrat al Campus EpitechBarcelona, ha comptat amb ponents com Xavier Monzó, President de 22@ Network, i David Andrés, CEO&Cofundador de Sharge.io i estudiant de batxillerat.

Barcelona és actualment una de les ciutats predilectes per a les empreses, ja siguin startups o grans multinacionals que decideixen obrir sucursals i seus. Cada any es registren noves companyies a la ciutat. Si a això se li suma l'avanç tecnològic, el resultat és una gran demanda de professionals de les TIC per part de les empreses. Però, actualment, la realitat no permet donar resposta a aquesta necessitat. A Catalunya, cada vegada són menys els joves que trien aquest tipus de carreres professionals, i més del 40% d'aquells que ho arriben a fer, acaben abandonant aquests estudis. També s'ha posat en manifest l'escàs nombre de dones que opten per carreres tecnològiques, així com la necessitat d'iniciatives per promoure i augmentar-ne el nombre.

En la jornada, han intervingut diversos experts del camp de la innovació tecnològica i l'emprenedoria. Daniel Marco, Director del programa SmartCatalonia de la Generalitat de Catalunya, ha donat una visió global de la posició de l'administració catalana per dinamitzar projectes i iniciatives, a curt i llarg termini, en projectes d'alta tecnologia en diversos àmbits. Per la seva banda el President de 22@ Network, Xavier Monzó, ha volgut destacar la gran quantitat d'empreses que arriben i arribaran a Barcelona en els propers anys. Tal com explica Monzó, la cerca de talent IT és una realitat latent. Les empreses volen expandir-se i desenvolupar productes a Barcelona que puguin tenir un impacte global, que és el que actualment permet l'economia digital, per la qual cosa es necessita una solució urgent a la falta de professionals. Xavier Monzó ha explicat que el districte 22@ encara té molta capacitat per acollir empreses noves, i ha volgut relatar els nous projectes imminents que requeriran molts més qualificats, com l'arribada del nou centre de recerca d'intel·ligència artificial de Amazon a Barcelona.

Noticia completa a El Economista.  

Noticia a Kippel 01.  


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte