Subscriu-te a la newsletter


BARCELONA, SEGONA MILLOR UBICACIÓ EUROPEA PER A LA INVERSIÓ EN BIOTECNOLOGIA

per Irene Codina Altarriba,

Espanya, sisè país del món amb més potencial de creixement per al 2024 com a productor de medicaments, segons CPHI

Barcelona, 4 de setembre de 2023 - NdP Fira Barcelona

Cada cop més startups i empreses internacionals de biotecnologia posen la seva mirada a Barcelona i la seva àrea metropolitana per desenvolupar la seva activitat. De fet, la capital catalana se situa com la segona millor ubicació europea per a la inversió del sector biotech, segons el CPHI Annual Report, informe publicat amb motiu de CPHI Barcelona, la fira farmacèutica líder mundial, que tindrà lloc del 24 al 26 del proper mes d’octubre al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona. L’estudi també col·loca Espanya com el sisè país del món i el tercer d’Europa amb més potencial de creixement per al 2024 com a productor de medicaments.

L’informe anual de CPHI es fa a partir d’una macroenquesta a directius de companyies farmacèutiques de tot el món i els seus resultats es consideren indicadors clau de les perspectives de creixement d’aquesta indústria per països i àrees geogràfiques per a l’any següent. En aquesta ocasió, l’estudi subratlla que Barcelona és la segona millor ubicació europea per a la inversió en biotecnologia, només per darrere de la regió metropolitana de Londres i molt per davant dels hubs suïssos, de Berlín o de París. Aquesta classificació puntua les oportunitats d’inversió més productives per a les empreses biotecnològiques i de nova creació.

De fet, els executius farmacèutics internacionals que han aportat les seves opinions per a l’elaboració de l’informe aconsellen que Barcelona només necessita “augmentar els recursos per a la fabricació” i/o oferir “oportunitats potencials per a la inversió entrant com ara exempcions fiscals o programes d’inversió ” per a veure un canvi considerable en les perspectives. De manera significativa, el 53% dels executius enquestats preveu que l’aplicació de mesures d’aquest tipus convertirà Catalunya en una alternativa més atractiva que el Regne Unit i Suïssa com a seu europea de companyies farmacèutiques nord-americanes.

Espanya augmenta el potencial de creixement farmacèutic

D’altra banda, l’informe de CPHI destaca la forta escalada d’Espanya al rànquing de ‘potencial de creixement’ per al 2024 entre les principals economies farmacèutiques. Així, Espanya aconsegueix la millor nota (6,6) en la història d’aquesta classificació amb un increment del 17,8% respecte a l’any passat, amb la qual puja 7 llocs fins a la sisena posició mundial darrere l’Índia, els Estats Units, la Xina, Alemanya i Suïssa. En l’àmbit europeu, Espanya se situa en tercer lloc, superant les puntuacions de països com el Regne Unit (6,3), Itàlia (6) i França (5,9) i col·locant-se pràcticament al mateix nivell que Suïssa (6,7). Així mateix, Espanya també sobresurt en l’índex de competitivitat global del sector, amb una millora del 12,1%, la més gran de tots els països analitzats.

Sherma Ellis-Daal, directora de Marca de CPHI Barcelona, explica: “És molt oportú que en un any en què el nostre esdeveniment atraurà més de 40.000 executius a Barcelona, Espanya hagi avançat tantes posicions al nostre rànquing de països productors de medicaments i la capital catalana aconsegueixi el segon lloc a l’Índex Biotecnològic Europeu: aquests ràpids augments apunten excel·lents perspectives de creixement per a la indústria farmacèutica a Espanya el 2024 i perquè Barcelona continuï el seu ascens com a centre de biotecnologia i biociències d’importància mundial” .

La fira farmacèutica més gran torna a Barcelona

CPHI Barcelona, la trobada líder per a la indústria farmacèutica a nivell mundial, tindrà lloc al recinte de Gran Via de Fira de Barcelona del 24 al 26 d’octubre. Organitzat per Informa Markets, reunirà més de 1.800 expositors i professionals de 171 països, representant tota la cadena de subministrament farmacèutica, inclosos fabricants d’ingredients, proveïdors de dosis acabades i genèrics, innovadors farmacèutics globals, proveïdors logístics i de la cadena de subministrament, així com maquinària.

“Algunes de les raons per les quals hem decidit tornar a portar la CPHI a Barcelona són la força del sector farmacèutic a la regió, les seves competitives plantes de fabricació i les biotecnologies emergents. Tot això es reflecteix en els resultats del nostre informe, que ha donat un vot massiu de confiança a la capital catalana i a les perspectives de creixement de la seva indústria farmacèutica per al 2024. L’esdeveniment és un veritable gresol d’idees, empreses i tecnologies, és el que fa que CPHI sigui tan especial i estigui al cor del creixement de la indústria farmacèutica, no només a Catalunya i Espanya aquest any, sinó a nivell mundial”, afegeix Sherma Ellis- Daal .

Per a més informació obre CPHI Barcelona o l’informe CPHI Annual Report & Rankings: https://europe.cphi.com/europe/en/home.html


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies