22@NETWORK ENDAVANT

per Mar Puigbert Moreno,

2019 ha estat un dels anys de més creixement al 22@. L’any ha acabat amb record d’inversió immobiliària i de lloguer d’oficines, essencialment per activitats de valor afegit vinculades a l’economia digital i tecnològica, i sovint referents en el seus respectius sectors d’activitat. Ha estat la consolidació d’un projecte que continua en fort creixement. Un creixement que també s'està donant a l' Associació en forma de nous associats (som més de 170 entitats associades), de més activitats programades, amb més participació i impacte, tant al Districte com al conjunt de la Ciutat.

Òbviament aquest fort creixement ens genera nous reptes i ens accelera necessitats. És en aquest sentit que estem treballant per aconseguir un nou impuls públic des de l'Ajuntament de Barcelona, al Districte 22@. Un impuls que recuperi els instruments per a la gestió pública (promoció econòmica, urbanisme i política social), que ens ajudi a agilitzar els tràmits amb una Oficina Tècnica específica per la transformació urbanística pendent i també per donar resposta als importants reptes de mobilitat i accessibilitat.

Un impuls demandat des de l’Associació per fer més robust el 22@ pel conjunt de la ciutat, perquè pensem que és obligat compartir amb l’Ajuntament de Barcelona el rol de desenvolupadors del Districte. Un rol que actualment està essent assumit de forma molt dedicada per la nostra Associació 22@ Network, com agent articulador del 22@ i interlocutor del mateix. Esperem que aquest impuls que podria instrumentalitzar-se en forma d’acord de govern pugui ser aprovat durant aquest primer o segon trimestre de 2020. Un bon moment, 20 anys després del plantejament inicial, per definir el 22@ dels propers 20 anys.

En clau interna Associativa, també encetem un any ple de reptes: continuar construint la Ciutat digital i innovadora, continuar teixint un fort ecosistema que té una densitat central (les nostre comissions de treball) que ja han sobrepassat les 200 persones que col·laboren de forma estable en àmbits com la innovació, la emprenedoria, la sostenibilitat, l’urbanisme, la RSC, el talent i la recerca.

22@Network està creant per aquest 2020 una agenda engrescadora a partir d’una escolta activa i propera a les inquietuds i demandes dels seus associats, i que es desenvolupa des de l’Associació amb un equip de persones i col·laboradors renovats; obrint noves etapes professionals i amb nous lideratges i impulsos pels propers anys.


F. Xavier Monzó

President de la Junta Directiva de 22@Network

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte