Subscriu-te a la newsletter


DONES EN VALOR: UNA APROXIMACIÓ AL SECTOR TURÍSTIC

Irene Codina Altarriba,

El passat dimarts 8 de novembre, es va celebrar el quart i últim dinar del Cicle anual Dones en Valor a l'Hotel Novotel Barcelona City. L'esdeveniment va comptar amb la participació de la presidenta de la Comissió Dones en Valor i Directora d’INETUM Catalunya, Susana Pardo, qui va moderar el debat entre, Daniela Freund, professora i investigadora d’IQS School of Management especialitzada en turisme, i Sonia  Gil-Gibernau, General Manager de l’Hotel Novotel Barcelona City.

El col·loqui es va iniciar amb la presentació de totes dues ponents i de les seves respectives trajectòries en el sector turístic, sobre les quals ambdues convidades van ressaltar l’important component vocacional en el sector hoteler, entenent la vocació com l’objectiu  de custodiar la felicitat de les persones. Susana Pardo, qui dirigia la conversa entre les ponents, va plantejar a les convidades la qüestió de com aconseguir aquest ambiciós propòsit, desencadenant tot un seguit de reflexions sobre el sector que es van compartir amb les assistents.

En primera instància, Freund va destacar que si bé “hem de procurar la felicitat del client, també hem d’aconseguir la del treballador, que es tradueix alhora en un millor servei”, es tracta, tal com va reiterar, d’una “filosofia a seguir, la  de l'art de l'hospitalitat”.

Aquest aspecte va topar amb la reflexió posterior de Gil-Gibernau, qui va voler emfatitzar que si bé “el major bagatge del sector hoteler és l'equip humà, hem  d'assegurar-nos que les condicions milloren per a retenir el talent”, i per això va proposar abordar “un tema que resulta certament tabú en el sector turístic, que és el salari dels seus treballadors”.

Daniela Freund, en addició a aquest incís sobre les condicions del sector, va referenciar el context actual per a fer una crida a repensar el sector, perseguint el foment d’un turisme “que tingui un impacte positiu en l'entorn, amb relació als treballadors, però també amb un turisme responsable i sostenible”.

Finalment, la Sonia i la Daniela van coincidir en el fet que el sector continua creixent i generant una àmplia varietat d’oferta i oportunitats laborals, això no obstant, Sonia va voler destacar la necessitat de continuar impulsant la  carrera professional de les dones en les altes esferes de la direcció hotelera, que si bé compta amb percentatges d’igualtat molt positius respecte a altres sectors, no ho fa de la mateixa manera amb relació als percentatge de dones que s’hi dediquen al sector, que és molt alt, en ser un sector altament feminitzat.

Per a concloure l’acte, la Directora del 22@Network BCN, Isabel Sabadí, i el president de la Comissió d’Innovació,  Antoni Paz, van entregar el premi d'un vol de LEVEL Airlines, qui va patrocinar aquesta edició de Dones en Valor, a Helena  Gómez Ocaña, sòcia i consultora de marketing corporatiu a JLL, guanyadora del sorteig, per la seva participació en l'enquesta d'innovació del 22@Network BCN.


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies