Subscriu-te a la newsletter


ENRIC URRETA, PRESIDENT DE 22@NETWORK BCN, DEMANA A LA GENERALITAT QUE NO ATURI L'APOSTA PER LES FOTOVOLTAIQUES A CATALUNYA

Carla Escolà Costa,

El representant de les empreses del 22@ alerta a les institucions que el fet de no instal·lar fotovoltaiques pot tenir greus conseqüències en la lluita contra l’emergència climàtica i demana no contraposar constantment en el debat públic  la sostenibilitat i el creixement econòmic.

En el marc de l’esdeveniment 20 anys de 22@: sostenibilitat, La innovació en el futur de la sostenibilitat, organitzat per la comissió d'empresa i medi ambient de l'Associació 22@Network BCN a l'Auditori del Campus Diagonal-Besòs de la UPC, s'ha debatut el paper que l'ecosistema innovador de la ciutat pot tenir per contribuir a l'objectiu de la neutralitat climàtica.

Durant la cloenda de l'acte el president de l'Associació 22@Network BCN, Enric Urreta, ha demanat "als actors polítics que deixin de contraposar sostenibilitat i desenvolupament econòmic" i ha manifestat que "Barcelona no pot aturar més inversions esgrimint raons ambientals". També ha demanat a les administracions que passin de la confrontació constant al diàleg. "Barcelona i Catalunya no poden suportar més espectacles politico mediàtics en els àmbits que afecten la nostra reactivació econòmica: Aeroport, Hermitage, Hotels, Apartaments turístics, etc", ha manifestat Urreta.

A la cloenda de la jornada, marcada per l'alerta d'emergència climàtica situada al sisè informe del Panell Intergovernamental sobre Canvi Climàtic (IPCC), Urreta ha alertat de què no podem perdre temps en debats estèrils i que cal actuar ja per mitigar l'emergència climàtica i per això ha exigit a la Generalitat que no aturi la instal·lació de plantes fotovoltaiques a Catalunya. "Aquest nou ecologisme estètic pot retardar durant dècades la lluita contra la crisi climàtica a casa nostra", alerta el president de l'Associació 22@Network BCN.

Tanmateix, ha instat a l'Ajuntament a invertir i actuar contra l'emergència climàtica: “Com vol frenar el govern municipal l'emergència climàtica sense garantir un correcte transport públic per les més de dues-centes mil persones que d'aquí a poc temps tornarem a treballar, estudiar, viure, investigar i innovar al 22@?

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies