Subscriu-te a la newsletter


EL 22@NETWORK BCN PREVEU LA COMERCIALITZACIÓ DE 100.000 METRES QUADRATS D’OFICINES AQUEST 2021 DE LES QUALS UN 48% JA ESTAN PRE LLOGADES

Carla Escolà Costa,

En el marc del 20 aniversari del districte 22@ i del mes d'urbanisme al 22@NETWORK BCN, avui, dijous 22 d'abril a les 9:30h, l’associació d’empreses i institucions que reuneix les principals organitzacions del districte 22@, ha organitzat un esdeveniment semi-presencial que ha girat al voltant de la temàtica del futur urbanístic del districte 22@. L’esdeveniment, que s’ha celebrat a l’auditori de Cuatrecasas, ha comptat amb més de 170 espectadors virtuals.

El pròxim esdeveniment que tindrà lloc en aquesta sèrie d’esdeveniments mensuals en celebració de l’aniversari del districte de l’innovació de Barcelona serà el pròxim 20 de maig i es centrarà en la gestió del talent. 

L’acte ha començat amb una benvinguda d’Enric Urreta, president de 22@NETWORK BCN. Per la seva part, Urreta ha destacat que: "L'urbanisme del 22@ ha permès la captació d'empreses, però també la concentració de talent i universitats, convertint el 22@ en exemple nacional i internacional on les empreses se senten atretes per històries d'èxit, i el 22 @ ho és."

Tanmateix Urreta ha reclamat a les autoritats municipals celeritat en la tramitació del planejament urbanístic "abans de l'esclat de la pandèmia es va iniciar el procés de revisió del Pla General Metropolità al 22@, sortirem de la pandèmia i encara no tindrem l'aprovació definitiva del planejament" ha manifestat Urreta.

Finalment, Urreta ha manifestat que “des de 22@NETWORK BCN estem involucrats i compromesos en la generació de talent, en la captació d’inversió, en la dinamització de l’economia, en la recuperació i en la innovació”.

S’ha donat pas a la ponència sobre de Javier Bernades, Soci Internacional de Cushman & Wakefield i President de la comissió d'Urbanisme i territori de l’Associació 22@NETWORK BCN, que ha presentat l'estudi sobre l'evolució del darrers trimestres del mercat d'oficines a Barcelona i les projeccions d'aquest al 22@ per aquest 2021 i els pròxims anys.

Les previsions presentades són:

  • 2021: 100.000 metres quadrats nous d'oferta amb un 48% d'aquests ja compromesos. Un 5% d'aquesta nova oferta estaran en el sector del 22@Nord.

  • 2022: 235.000 metres quadrats nous d'oferta amb un 8% d'aquests ja compromesos. Un 50% d'aquesta nova oferta estaran en el sector 22@Nord.

  • 2023: 88.000 metres quadrats d'oferta de la qual un 85% estarà ubicada al sector del 22@Nord.

Durant la seva presentació Berrnades ha destacat que ja aquest primer trimestre s'ha capgirat la tendència negativa de l'any 2020 i que tot apunta es pot pensar a recuperar, i inclòs incrementar, les bones dades dels darrers anys al Districte Innovador.

"Durant aquesta història d'èxit de vint anys s'ha demostrat que en l'àmbit global Barcelona disposava del producte que el mercat demanda i aquest producte es diu 22@ i tot apunta que així seguirà sent de cara al futur", ha manifestat Javier Bernades.

Javier Bernades durant la seva exposició també ha explicat que el teletreball no substituirà l'oficina, però "aquesta ja no serà el lloc on estarem vuit hores contestant mails i movent papers sinó llocs de trobada, d'intercanvi i generació conjunta de projectes i talents".

Després s’ha fet una taula rodona que portava per títol “el futur urbanístic del 22@”. La taula ha estat formada per quatre professionals del districte. Ha estat moderada per Albert Blanch, Arquitecte i Soci Fundador de BCA Arquitectura i ha comptat amb tres ponents: David Martínez, Gerent de l’Institut Municipal d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona; Osmar Polo, Managing Director de T-Systems Iberia i Yolanda Guerra,  Sòcia d’Urbanisme i Medi Ambient a Cuatrecasas. Osmar Polo ha explicat que T-Systems va ser de les primeres empreses a arribar al districte: “Ens vam instal·lar al 22@ perquè per nosaltres era una oportunitat de formar part d’un ecosistema d’innovació”. 

David Martínez, per la seva part, ha destacat que “s’ha d’innovar en funció de missions, si les ciutats tenen una missió, aquesta s’orienta a la innovació. Actualment hi ha tres reptes: emergència climàtica, la qüestió de l’habitatge i l’emergència econòmica. Si la innovació l'orientem en un lloc com el 22@, tot l’ecosistema innovador es posa a treballar: l’àmbit acadèmic, l’administració, el teixit social...”

Finalment, Yolanda Guerra ha manifestat que “el 22@ és un laboratori i ens toca intentar que aquesta part de la ciutat sigui el que pretén esser amb l'agenda 2030, i que sigui absolutament sostenible per si mateixa”. 


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Compartir

Notícies relacionades

Modificar cookies