Subscriu-te a la newsletter


EL 22@NETWORK BCN CELEBRA EL SEU 166È 22@BREAKFAST PER PARLAR SOBRE ELS HUBS D'INNOVACIÓ

Secretaria Tècnica,

Barcelona, 29 de setembre de 2022 – La 166a edició del 22@Breakfast celebrat avui, 29 de setembre, ha estat un cop més un acte en què la junta, socis i ponents convidats han pogut reunir-se per debatre i intercanviar idees, experiència, coneixement i inquietuds, aquest cop, sobre els Hubs d’Innovació.

Enric Urreta, president de l’associació, ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als assistents i agraïr als ponents la seva participació en aquest 22@Breakfast, que ha tingut lloc a l'auditori de Telefònica.

L’Antoni Paz, President de la Comissió d'Innovació-Indústria 4.0 i Executive Director a Knowledge Innovation Market, ha estat l’encarregat d’iniciar l’acte a través d’una exposició on ha destacat les principals idees per a definir què és un hub d’innovació, així com els avantatges competitius i les dificultats que les empreses afronten sovint en aplicar la innovació al seu pla de negoci. En aquest sentit, ha posat en relleu la importància d’incorporar i combinar l’open innovation (innovació oberta), que es caracteritza pel desenvolupament d'estratègies de cooperació externa, amb les formes d’estratègia tradicional i interna per a l’aplicació de la innovació en el pla empresarial.

A continuació, en Miguel Angel Fernández, Digital Innovation Manager a Telefónica, ha proporcionat una explicació de caràcter més pràctic en què ha exposat la manera en què, durant els 16 anys de vida de Telefónica Open Innovation, l’empresa ha invertit en més de 1.000 startups a través dels seus 40 centres arreu del món amb grans empreses, governs, i agents rellevants. En particular, en Miguel Angel ha aproximat als assistents la manera en què Telefònica ha buscat aplicar la innovació a través de diverses estratègies, centrant-se sobretot a explicar la iniciativa Telefònica Open Future, una xarxa de Hubs d'Innovació formant un ecosistema global, connectat i centrat en la tecnologia. 

Enric Urreta, ha volgut aprofitar destacar la idoneïtat de parlar de Hubs d’Innovació tenint en compte l’anunci i aprovació recent del projecte Catalunya Media City, el futur Hub Digital que s’ubicarà a les Tres Xemeneies, i amb el qual, tal com ha declarat Urreta, l’associació ”espera poder establir sinergies que de ben segur beneficiaran a les empreses del 22@, però també a la competitivitat i prosperitat de l’ecosistema metropolità”.




En aquest sentit, el president de l’associació ha volgut destacar que aquest mateix propòsit va ser l’impulsor de la creació i del desenvolupament del districte 22@. En línia amb la temàtica escollida per aquest 22@Breakfast, Urreta ha volgut destacar el caràcter distintiu del 22@ en constituir-se més enllà d’un hub d’innovació i definit-se com “un campus urbà on institucions, empreses, centres de recerca, coworking, acceleradores, ciutadania i món acadèmic han decidit generar un entorn sostenible, amable i mediterrani on equipaments, empresa, emprenedoria, vida ciutadana, investigació, universitat i institucions conviuen en 200 hectàrees fent realitat el model de ciutat compacta: un espai on aprendre, crear, viure i treballar, on la innovació pren un paper central”.

Per concloure l’acte, la Isabel Sabadí, Directora del 22@Network BCN, ha presentat les últimes novetats del districte i de l’associació, entre les quals ha celebrat l’adhesió de quatre nous socis: Uría Menéndez Abogados, Diana Pinos i Feliz es Poco, a qui ha donat la benvinguda.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies