Subscriu-te a la newsletter


EL 22@ÀGORA: ENERGIA I INNOVACIÓ PER UNA MOBILITAT MÉS SOSTENIBLE

Secretaria Tècnica,

Wallbox ens ha acompanyat per debatre la manera d’afrontar els reptes ecològics i tecnològics actuals per avançar cap a la transició energètica i les zero emissions amb relació a la mobilitat

Barcelona, 18 de maig de 2022 – Aquesta nova edició del 22@Àgora ha estat, un cop més, una cita exclusiva per a la divulgació de les tendències globals en matèria d’energies i innovació, dos eixos fonamentals per avançar cap a una mobilitat més sostenible. L’acte, organitzat per l’associació 22@Network BCN ha tingut lloc a l'Hotel Meliá Sky de Barcelona i ha comptat amb la participació d’en Javier Gumà, Account Executive Spain a Wallbox. 

Enric Urreta, president del 22@Network BCN, ha iniciat aquest acte. Durant l'obertura de l'esdeveniment, Urreta ha manifestat l’alineació de l’associació amb els objectius de l’Agenda 2030, tot i que ha destacat el desafiament que suposa a escala empresarial haver d’assumir aquest repte. Per aquest motiu, el propòsit del 22@Àgora ha estat poder exposar i debatre amb els participants aquells avenços i oportunitats econòmiques en matèria d’innovació energètica que condueixen el procés de canvi tecnològic, social i empresarial, en un context de crisi climàtica.

Amb aquest objectiu, Javier Gumà ha exposat idees molt interessants sobre l’activitat de Wallbox i els eixos sobre els quals treballa per a la transició cap als sistemes d’energia renovables. Wallbox va néixer a Barcelona el 2015 amb el propòsit de crear sistemes avançats de gestió energètica i de càrrega de vehicles elèctrics. En l'actualitat es consolida com una de les empreses més importants del país, esdevenint una empresa internacional referent del sector de la mobilitat elèctrica amb presència a 100 països i oficines a 15 d'ells. 

Durant la seva exposició, Gumà ha emfatitzat la necessitat de reduir les emissions si es volen assolir els Objectius de Desenvolupament Sostenible, sobretot pel que fa a l’emergència de “garantir l'accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a tots”, “aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles” i “adoptar accions urgents per a combatre el canvi climàtic i els seus efectes”. En aquest sentit, Gumà ha destacat que des de Wallbox celebren les directives europees que persegueixen la restricció del vehicle de combustió i l'avanç cap a la promoció de les energies renovables, així com les iniciatives legislatives que se’n deriven a nivells inferiors de govern. Aquestes, tal com ha indicat, es tradueixen en l’expansió dels sistemes avançats de gestió energètica, l’ús dels quals fins ara quedava pràcticament concentrat a Madrid i Barcelona. La transició cap a sistemes d’energia sostenibles, no obstant, afronta reptes i barreres en matèria d’infraestructura, autonomia, recàrrega i de relació amb el mercat pel que fa als preus i a l’equilibri entre l’oferta i la demanda. Per aquest motiu, Wallbox neix amb la missió d’oferir les facilitats necessàries per a l’aprofitament de totes les possibilitats d’una energia més sostenible per a tothom. 

Durant el torn de preguntes, moderat per Luke Treasure, President de la Comissió d'Empresa i Sostenibilitat de 22@Network BCN i Managing Director de HINES, professionals i empreses del districte de la innovació 22@ han pogut adreçar-se a Gumà, que ha ofert més detalls sobre una proposta molt pionera en què Wallbox està treballant, el Sirius Project V2B. Sirius consisteix en un software de gestió energètica per a edificis comercials, un servei altament innovador que persegueix l´autosuficiència energètica d´immobles d´oficines combinant la integració de la xarxa elèctrica amb les fonts d'energia renovable de les empreses, les bateries estacionàries in situ i altres fonts, com les bateries dels vehicles elèctrics, connectats al sistema a través del carregador bidireccional Quasar. Alhora, el sistema optimitza els costos d'energia i redueix l'impacte ambiental. Sirius ja ha estat testat internament i ha donat resultats positius, i està previst que s'implementi en un pla pilot a finals d'any. L'objectiu amb aquest projecte, tal com ha afirmat Gumà, és ampliar un sistema que si bé ja s'ofereix per a llars, ara busca aplicar-se a major escala amb la finalitat última de poder oferir-lo com un servei més del portfoli de Wallbox. 

El debat entre els participants i el ponent ha posat de manifest la voluntat de l’associació 22@Network BCN de posar a disposició de les empreses i professionals del districte 22@ les últimes tendències i recursos transformadors per avançar cap a una transició energètica sostenible mediambientalment, però també socialment i econòmicament. En aquest sentit, l’edició d’aquest 22@Àgora ha estat marcada pels desafiaments que es desprenen de l’emergència d’avançar cap a la transició energètica, però alhora tenint en compte el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en un context d’escalada dels preus de l’energia.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies