TECNOLOGIA I DONES: FALTEN REFERENTS FEMENINS?

per Secretaria Tècnica,

Del total d'estudiants universitaris a Espanya, un 54% són dones. D'aquestes, un 24% escull alguna enginyeria. I d'aquestes, només el 12% s'especialitza en alguna enginyeria tecnològica. Què és el que passa, doncs, amb les dones i el sector de la tecnologia? 

El passat 24 de gener, al tercer dinar del Cicle Dones en Valor que va tenir lloc a l'hotel Novotel Barcelona City i que va ser moderat per Susana Prado, directora de Iecisa, vam poder gaudir de la presència de dues expertes i professionals del món de les TIC: Olga Garcia, directora comercial de Cisco España, i Ma Carmen Fernández, Innovation Manager de Grupo Mediapro

Les dues professionals van coincidir en què la tecnologia significa sempre transformació, canvi, i que per tant, dedicar-s'hi implica saber adaptar-se a tot el que ve. Per Ma Carmen Fernández, "els objectius professionals se centren en buscar un punt global, és a dir, tenen a veure amb un procés de gestió dels canvis: saber com aconseguir no quedar-se enrere". Per la seva banda, Olga Garcia va afirmar que cal adaptar-se a la manera d'actuar i de veure les coses dels millenials i les noves generacions. 

Però un dels debats que va tenir més ressò entre les taules dels assistents va ser perquè hi ha tan poca presència femenina en els càrrecs directius d'aquest sector. Les dues ponents van coincidir en dos factors principals: el primer, el problema de la manca de referents femenins, i el segon, la poca potència del networking entre dones, el qual creuen que s'ha de potenciar per crear noves xarxes i intercanvi d'experiències del sector TIC. 


I el públic, com ho va viure?


Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

SUBSCRIU-TE!

Vols estar sempre assabentat de les últimes novetats i els events al districte 22@?