SKINTEMP I EURECAT AL MWC

per Secretaria Comunicació,


L’empresa catalana SkinTemp i el centre tecnològic Eurecat presenten a partir d’avui al Mobile World Congress un apòsit adhesiu que es posa sobre la pell i que permet controlar la temperatura corporal amb el mòbil en menys d’un segon, amb la finalitat d’oferir una alternativa als termòmetres tradicionals per mesurar la febre de manera més còmoda, ràpida i fiable.

Aquest nou sistema, que es pot veure a l’estand del centre Tecnio al MWC (Hall Congress Square. Estand CS20 n. 41), “només requereix adherir l’apòsit sobre la pell i passar-hi el telèfon per sobre per saber la temperatura corporal exacta”, de forma que “suprimeix el temps d'espera en el mesurament de la temperatura i permet passar d'uns intervals compresos entre trenta segons i dos minuts a únicament un segon”, explica Ignacio Faura, fundador d’Skintemp.

Segons assenyala, el dispositiu “ofereix la màxima precisió, amb calibratge de fàbrica per a cada dispositiu i aporta un confort i un estalvi de temps que fa que sigui especialment útil en el cas de nadons, infants i gent gran”.

Des del punt de vista tecnològic, “Skintemp ha patentat la seva solució gràcies a l’ús de l’electrònica impresa d’Eurecat”, ressalta Santi Pérez, de l’equip d’Eurecat que ha desenvolupat el dispositiu.

El nou sistema, afegeix, “utilitza la tecnologia NFC per establir la comunicació entre l’adhesiu i el mòbil, que processa la informació mitjançant una aplicació i dona l’opció de veure les dades en forma de gràfica o en forma de taula”.

L’espàtula  intel·ligent per mesurar la salinitat des de l’smartphone

A banda, el centre tecnològic duu a la principal fira de la indústria mòbil un prototip d’espàtula intel·ligent que mesura la salinitat dels aliments automàticament i permet fer un seguiment de la ingesta de sodi en temps real i des del mòbil.

El dispositiu, anomenat COOKiT, ha estat dissenyat parcialment a Catalunya, en el marc del projecte Do CHANGE, que ha rebut el premi del públic als guardons Innovation Radar Forum 2017, promoguts per la Comissió Europea i que reconeixen la innovació tecnològica en diferents àmbits.

Un electrocardiògraf  amb el mòbil

Eurecat també presenta durant al Mobile World Congress el nou sistema iCardio, l’electrocardiògraf professional més petit del món, que facilita la detecció preventiva de cardiopaties, que són una de les primeres causes de mort a nivell mundial, mitjançant la realització d’una prova diagnòstica, l’electrocardiograma (ECG), amb l’ajuda d’un mòbil.

iCardio permet realitzar un electrocardiograma sense la necessitat d’acudir a un centre sanitari o consulta mèdica i disposar d’un informe diagnòstic al mòbil o tauleta, firmat per un metge especialitzat, en tan sols deu minuts.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte