Subscriu-te a la newsletter


FUTURE INDUSTRY CONGRESS, EL CONGRÉS SOBRE INDÚSTRIA AVANÇADA D'EURECAT

Secretaria Tècnica,


La incorporació de robots per realitzar tasques difícils, perilloses o tedioses per a l’ésser humà i per eliminar limitacions en el cas de persones discapacitades, l’ús de la intel·ligència artificial a la cirurgia i a l’educació i la utilització de biomarcadors i de teràpia cel·lular per a la detecció i la curació de malalties com el càncer són algunes de les innovacions que s’estrendran en els propers cinc anys.

Així ho creu el vicepresident de Negocis Corporatius i Desenvolupament Internacional a l’Stanford Research Institute, Robert Pearlstein, que ha participat avui a Barcelona a la tercera edició del Future Industry Congress, el congrés sobre indústria avançada, digital i connectada que organitza el centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio).

En la seva opinió, “la millor manera d’aprofitar les noves oportunitats és identificar els problemes que les tecnologies poden ajudar a resoldre”. No obstant això, adverteix, “les empreses han d’evitar implementar la tecnologia per la tecnologia, ja que els clients busquen solucions als seus problemes”, independent de les eines que s’utilitzin. De fet, “al voltant del 50 per cent de les noves companyies que fracassen ho fa perquè no hi ha demanda dels seus productes o serveis”, igual que els nous negocis en empreses existents, alerta.

Per evitar-ho, tant les grans com les petites i mitjanes empreses “han de buscar fora del seu sector central noves idees i inspiració, establir les aliances estratègiques correctes, ser audaços i anar cap als mercats globals en aquesta nova era de serveis personalitzats, d’assistents digitals i d’aprenentatge automàtic”, afirma.

Des del seu punt de vista, “tecnologies com la intel·ligència artificial, la robòtica, els vehicles autònoms i l’agricultura de precisió tenen el potencial d’alterar les empreses i els ecosistemes econòmics existents” a nivell europeu, si s’eliminen “les barreres per a la transferència de coneixements de l’acadèmia i dels laboratoris a la indústria”.

Segons Pearlstein, la intel·ligència artificial estendrà l’educació personalitzada, gràcies a nous sistemes que adaptaran el nivell de les matèries al domini de cada estudiant. També augura importants avenços en el camp de la cirurgia automatitzada, gràcies a la implantació de sistemes que utilitzaran visió artificial, robòtica i intel·ligència artificial.

La innovació, una prioritat per a les empreses

La taula rodona sobre innovació a la indústria, que ha estat moderada per la directora de Tecnologia d’Eurecat, Myriam García-Berro, ha comptat amb el director general d’Enginyeria Nous Models de Nissan Europe, Sergio Alcaraz; el managing director d’Hartmann, Jordi Guinovart; la CEO de Grup Carinsa, Vanesa Martínez, i el president d’Advanced Leisure Services, Àngel Díaz.

Durant el debat, han coincidit a assenyalar la innovació com a prioritat a les seves companyies, dins de la qual han destacat els avenços per fer-la de forma continuada i cada vegada més oberta, i han remarcat el posicionament de Barcelona com a ecosistema per atraure talent.

Eurecat “vol contribuir a impulsar l’intercanvi d’idees davant dels reptes que introdueixen les noves tecnologies a les empreses perquè puguin ser més competitives gràcies a la innovació tecnològica”, ha exposat Daniel Altimiras, vicepresident del centre tecnològic a la sessió de benvinguda del congrés.

Aquesta tercera edició del Future Industry Congress ha inclòs també quatre workshops especialitzats en tendències tecnològiques emergents, en els quals han participat 3NEO, ITENE, Kao Chimigraf-Freshcode i HP Inc, CT Enginyers, SEAT, la Universitat de Glasgow, el Centre de Visió per Computador i Createch360, entre d’altres companyies.

Amb més de mig miler de professionals inscrits, el Future Industry Congress ha tornat a posar sobre la taula la importància de la innovació tecnològica en l’àmbit industrial i empresarial.

El congrés ha comptat amb el patrocini de Telefónica, Smart Catalonia de la Generalitat de Catalunya i MITTUM i amb el suport d’ACCIÓ, així com amb la col·laboració de 30 entitats i organitzacions sectorials.

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte

Compartir

Notícies relacionades

Modificar cookies