Subscriu-te a la newsletter


ELS DISTRICTES INNOVADORS CONNECTEN BARCELONA I MELBOURNE

Secretaria Comunicació,

Melbourne i Barcelona són dues ciutats mundialment reconegudes com smart cities que tenen interesso scomuns en compartir coneixement i en districtes tecnològics. A més les connexions entre ambdues estan creixent notablement. L’última d’elles ha estat a través del nou Melbourne Innovation District, una àrea dibuixada a partir del districte 22@ de Barcelona, seu europea de la universitat més gran d’Austràlia, RMITUniversity.

La transformació de 22 hectàrees de sòl industrial del Poblenou en el 22@ ha estat un dels temes tractats ala setmana del disseny de Melbourne (Melbourne Design Week).

David Martínez, coordinador del districte 22@, va presentar el projecte en un simposi sobre districtes innovadors celebrat a la RMIT School of Architecture and School of Design.

Martínez va recalcar que la recerca i l’educació són factors clau pels districtes d’innovació, i va compartir les diferents formes amb les quals els districtes d’innovació com el de Barcelona poden transformar les ciutats.“La concentració de talent és crucial per impulsar ecosistemes innovadors, així com el paper del disseny com a transformador de ciutats. Els districtes d’innovació són laboratoris perfectes per provar solucions urbanes. Són l’avantguarda de les ciutats, el lloc on el futur és el present”. També va destacar la importància d’involucrar tots els públics des del començament.

El coordinador del 22@ també va exposar alguns dels conceptes clau dels districtes d’innovació que la ciutat de Melbourne pot tenir en compte pel seu projecte: “el projecte del 22@ es troba en la seva segona fase i una de les lliçons que hem après és la necessitat d’avaluar de manera continuada el desenvolupament del projecte i fer els ajustaments pertinents”.

Seguir llegint

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies