Subscriu-te a la newsletter


BARCELONA BRAIN HEALTH INITIATIVE: “LA NOSTRA MILLOR TECNOLOGIA: EL CERVELL”

Secretaria Tècnica,

Edició Núm.125 del mes de novembre

“Els hàbits de vida saludable poden reduir en un 30% les possibilitats de patir una malaltia neurològica”

El projecte introduirà una App per a la monitorització dels participants en l’estudi i l’ús de polseres per al seguiment

22@Network bcn, l’Associació d’Empreses i Institucions del districte de la innovació 22@, ha organitzat la 125a edició del 22@Update Breakfast a Barcelona Activa.

Xavier Monzó, President de 22@Network bcn, ha presentat aquesta edició del 22@ Breakfast sota el títol “La nostra millor tecnologia: el cervell”, durant la qual s’ha presentat el projecte Barcelona Brain Health Initiative (BBHI), destinat a conèixer, entendre i mantenir la salut del cervell. Impulsat per l'Institut Guttmann i Patrocinat per l’Obra Social "La Caixa", el BBHI és un projecte de referència a escala global amb els millors investigadors de la matèria, que centra la seva recerca en mantenir sà el cervell, optimitzar els nostres propis recursos i endarrerir l'aparició de malalties.

L'Update ha estat a càrrec del Doctor David Bartrés-Faz, investigador principal del BBHI i professor de la UB, qui durant la seva presentació “Salut Cerebral i Neurotecnologia” s’ha centrat en el funcionament del cervell, la seva capacitat plàstica i com optimitzar-la per recuperar-nos de lesions i per mantenir una salut cerebral òptima. Ha explicat quins són els hàbits de vida saludables que redueixen en un 30% el risc de patir una malaltia neurològica: l’activitat cognitiva i física, la nutrició, la socialització, disposar d’un pla vital ordenat, mantenir hàbits saludables i cuidar la salut en general, evitant mals hàbits com el tabac.

L'Innovador del mes ha estat el Doctor en enginyeria biomèdica i investigador Javier Solana, qui ha presentat el projecte Barcelona Brain Health Initiative i la utilització d'estratègies de m-Health i Intel·ligència Artificial per fer-ho sostenible. Durant la seva presentació, ha explicat la creació d’uns indicadors d’hàbits de vida saludable per estudiar la salut cerebral a un col·lectiu de voluntaris d’entre 40 i 65 anys, que permetran elaborar una llista de consells per retardar l’aparició de malalties neurològiques. En projecte preveu, en la seva darrera fase, la introducció d’aplicacions per a la monitorització dels participants en l’estudi i l’ús de polseres per al seguiment, així com la creació d’un sistema d’alertes automàtic amb el suport d’un equip de coaching.

L’acte ha comptat amb la participació del Dr. Josep M. Ramírez Ribas, Director de Guttmann.

En finalitzar, Antoni Oliva ha presentat l’actualitat de l’Associació i les novetats al districte 22@. Ha donat la benvinguda com a nous socis a CE Consulting i a la consultora immobiliària el Vía Célere, i també ha anunciat l’arriba al districte 22@ a Biciclot. Ha anunciat també la celebració aquesta tarda d’una tarda taula rodona de balanç i perspectives econòmiques al districte. Ha explicat també que districte ha rebut en el darrer mes la visita de 3 delegacions internacionals, interessades en conèixer el model de transformació del 22@ provinents de l’Ajuntament d’Amsterdam i de San José (Costa Rica), així com una delegació de dones de la Riba Sud que participaven en la Meda Week Barcelona, organitzat per la Unió pel Mediterrani. Per acabar ha explicat el programa Red.es per a la formació de joves en Big Data, que ofereix a les empreses la possibilitat de la seva incorporació en programes de pràctiques.

El 22@BREAKFAST és el punt de trobada i d'intercanvi d'idees innovadores que, des del 2004, se celebra cada mes al Districte de la Innovació. És una oportunitat per conèixer les darreres tendències tecnològiques i empresarials, i els progressos que es desenvolupen en l’entorn 22@ per a les seves empreses i institucions. Però també és una ocasió per intercanviar experiències amb més d'un centenar de directius i professionals vinculats a l'economia del coneixement.

22@NETWORK BCN és l'Associació d'Empreses i Institucions del districte de la innovació 22@, que compta amb més de 100 empreses sòcies i col·laboradors que es beneficien de les sinergies que es produeixen en el propi l'àmbit de l'Associació i que s'ha consolidat també com un agent actiu del districte i motor de les iniciatives que ajuden al desenvolupament de les empreses associades.



Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies