Subscriu-te a la newsletter


EL 22@, CREIXEMENT I COL·LABORACIÓ

Secretaria Tècnica,

El 22@ és un districte innovador no només pels factors econòmics, sinó també pels socials i col·laboratius. Al passat 22@Breakfast, celebrat el 28 de febrer a l’edifici MediaTIC, vam poder descobrir-ho a partir de les presentacions del cens empresarial i d'una activitat que combina esport, comunitat i RSC. 

Xavier Monzó, president de 22@Network, va donar la benvinguda a l’acte, reproduint el reconeixement que fa el nou districte tecnològic de Dublín al 22@ en el seu Manifest. A continuació, David Martínez, coordinador de la Comissió 22@ de l’Ajuntament de Barcelona i director de Projectes de BIT Hàbitat, va introduir l'estudi sobre el cens d'empreses i l'avaluació de l'impacte i la funció socioeconòmica que el districte 22@ té per a la ciutat de Barcelona.

Lluís Inglada, director de l'Àrea de Territori i Sector Públic de l'Institut Cerdà, va presentar els resultats de l'estudi. Hi va destacar en l’aspecte demogràfic un “increment  progressiu del pes en nombre d'habitants respecte del total de Barcelona” i un “major percentatge de població jove respecte a la mitjana de la ciutat”.  

En l’àmbit econòmic, l’estudi afirma el “creixement  progressiu de l'impacte econòmic respecte Barcelona: amb un 9% del total del  VAB de Barcelona, superior als percentatges de població (7%), empreses (7%) i  superfície (7%)”

En relació al desequilibri entre les zones nord i sud del districte “el 22@ sud concentra el 84% d'empreses, el  85% dels treballadors i genera el 86% del valor afegit brut dels dos sub-àmbits, en una superfície similar”. Així, el 22@sud té tres vegades més empreses que el 22@nord i un desenvolupament més intensiu. 

L’altra part del Breakfast la va protagonitzar la iniciativa social, esportiva i col·laborativa “VIVA: Bringing people together”, de la mà de Rocío de Villa (Vistaprint), Francesco Provera (ServiZurich) i Ángel Ruiz (Schneider Electric). Aquestes tres empreses van oferir als seus treballadors l’oportunitat de participar en diferents activitats esportives i d’oci, a mode de gran campionat poliesportiu. Ara, ja han iniciat la promoció de la pròxima edició dels VIVA Games, que comptarà amb la col·laboració de 22@Network.


Presentació del Cens Empresarial

Presentació dels VIVA Games

Informació sobre 22@Breakfast

Comentaris


Per comentar, si us plau inicia sessió o crea't un compte
Modificar cookies